Okullardaki kantinler denetlendi

Güncelleme Tarihi:

Okullardaki kantinler denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 09:25

Okullardaki kantinler denetlendi

Haberin Devamı

Oğuzhan HANÇER / AĞRI, (DHA)-Ağrı'da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okul kantinleri ve yemekhaneleri, öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerince denetlenmeye başlandı.
    Yapılan denetimlerde, kantin hijyeni, alet ekipman hijyeni, personel hijyeni, ham madde depolarının hijyeni ile satışa sunulan hazır gıdaların son tüketim tarihleri, ambalajları ve Bakanlık izinleri gibi konularda denetimler yapılarak görevlilere konu hakkında gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulunuldu.
    Yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, "Sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak ve çocuklarımızın sağlıklı koşullarda satışa sunulan gıdalara ulaşabilmeleri için kantin denetimlerine ayrıca önem veriyoruz. Bu konuda öğrencilerimizden son tüketim tarihi geçen veya açıkta satışa sunulan ürünleri satın almamaları hususunda özen göstermelerini rica ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!