Okullarda ‘yeşil teneffüs’ zili çalacak

Güncelleme Tarihi:

Okullarda ‘yeşil teneffüs’ zili çalacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 16:55

Okullarda ‘yeşil teneffüs’ zili çalacak

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Okullarda yeşil alanların artırılması amacı ile başlatılan ‘Yeşil Teneffüs’ projesi kapsamında okul bahçelerinde zeminlere geleneksel çocuk oyunları çizilmeye başlandı.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, geleneksel çocuk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması amacı ile ilköğretim okullarının bahçe zeminlerine sek sek, tombik, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım isimli geleneksel çocuk oyunları ile basketbol ve futbol saha çizgileri çiziyor.Geleneksel çocuk oyun çizgileri, proje kapsamında ilk olarak Nacarlı Köyü İlkokulu, Karaduvar Suphi Öner İlkokulu, Çay Mahallesi 23 Nisan İlkokulu, Huzurkent Kazım Karabekir İlkokulu ve Kazanlı İlkokulu’nda uygulandı.
Oyun çizgilileri tamamlandıktan sonra ise öğrenciler ile birlikte okullara Mersin (murt) bitkisi dikilecek. Proje ile okul bahçeleri oyun alanlarına dönüştürülürken, okulların daha yeşil bir çevreye sahip olması sağlanacak. Proje ilk aşamada biri lise olmak üzere 12 okulda hayata geçirilecek.

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!