Okullarda Standartlar Yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Okullarda Standartlar Yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:28

KEÇİÖREN BELEDİYESİ İLE KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE OKULLARDA "OKUL SOSYAL HİZMET BİRİMİ" OLUŞTURULMASI UYGULAMASI, OKULLARIN AÇILMASIYLA PİLOT OKUL OLARAK SEÇİLEN HÜSEYİN GÜLLÜOĞLU ORTAOKULU'NDA BAŞLADI.

Keçiören Belediyesi ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle okullarda "okul sosyal hizmet birimi" oluşturulması uygulaması, okulların açılmasıyla pilot okul olarak seçilen Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu’nda başladı.
Gelişmiş ülkelerde uygulanan bu çalışma öncesinde Keçiören genelinde alan analizleri yapılarak, okullar ziyaret edildi. Yapılan çalışmaların karşılıklı istişare neticesinde belirlenmesi için okul idaresi ve rehber öğretmenlerle yapılan mülakatların ardından ilk çalışma yapıldı.
Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerine "Boş Zamanlarını Değerlendirme Anketi" uygulandı. Çocukların büyük ilgi gösterdiği anketle öğrencilerin ilgi duyduğu alanlar tespit edildi.
Projenin duyurusunu 5 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ın da katıldığı programda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yapmıştı.
Model olacak projeyle; okul ile aile arasındaki işbirliğini geliştirmek, öğrencilerin her türlü sorununa çözüm üretmek, okul başarılarını artırmak, nitelikli bir nesil yetiştirmek amaçlanıyor.
Projenin pilot uygulama sonrası tüm okullarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!