Okullarda öğrencilere Afet Bilinci eğitimleri veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Okullarda öğrencilere Afet Bilinci eğitimleri veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 14:58

Okullarda öğrencilere Afet Bilinci eğitimleri veriliyor

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - Kartal Belediyesi doğal afetlere karşı “Sosyal Bilinç” oluşturmak için öğrencilere afet bilinci eğitimleri veriyor. Belediye, ilçedeki eğitim-öğretim kurumlarında deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılması amacıyla‘Temel Afet Bilinci’ eğitimleri düzenliyor.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nde görevli profesyonel arama-kurtarma ekipleri, doğal afetlerde yapılması gerekenlerin anlatıldığı ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimini, bu kez Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kartal Cumhuriyet Mahallesi Şehit Şükrü Bayrakçı İlkokulu, Cumhuriyet Mahallesi Hacı İsmail Gündoğdu Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Soğanlık Orta Mahalle Hasan Ferruh Özgen Lisesi Sivil Savunma Kulübü ve aday öğrenciler için düzenledi.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibinde görevli uzmanlar, olası bir İstanbul depremine ve diğer doğal afetlere yönelik hazırlanan 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' projesi kapsamında öğrencileri, afet sırasında neler yapılması gerektiği, afet ve acil durum çantasının hazırlanışı ve acil durum telefonları hakkında bilgilendirdi. Öğrencilere, afet sırasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hayat kurtaran ipuçları, uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim sırasında öğrencilerin sorduğu sorular da ekip tarafından yanıtlandı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!