Okullarda diş sağlığı çalışması

Güncelleme Tarihi:

Okullarda diş sağlığı çalışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 12:06

Okullarda diş sağlığı çalışması

Haberin Devamı

ADANA İl Sağlık Müdürlüğü 18-24 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle okullarda diş sağılığı çalışması başlattı.
İl genelinde düzenlenen seminerlerde öğrencilere ağız ve diş taraması yapılıyor, ayrıca koruyucu flor jel, flor vernik uygulamaları hakkında bilgi veriliyor. Mobil sağlık aracı ile de geçici tarım işçilerinin yaşadığı bölgelerde benzer bir çalışma gerçekleştiriliyor.
İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ağız ve diş sağlığı konusunda ailelere de şu uyarılarda bulunuldu:
"Anne ve babalar kendi dişlerini fırçalayarak çocuklarına örnek olmalıdırlar. Okullarımızda da öğretmenlerimizin diş fırçalamayı ve doğru beslenmeyi özendirmeleri, çocuklarımızın ağız - diş sağlığı açısından bilgi vermeleri onların doğru tutum ve davranış edinmelerine yardımcı olacaktır. Doğru ve düzenli ağız bakımını alışkanlık haline getirmek, beslenmemizi düzenlerken çürük oluşturmayan besinleri seçmek, sert ve kabuklu gıdaları dişlerimizle kırmamak, diş hekimi kontrollerini aksatmamak ve diş hekiminizin önerdiği koruyucu flor uygulamalarını ihmal etmemek diş ve diş eti sağlığımız için çok önemlidir."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!