Okullarda denetim artacak

Güncelleme Tarihi:

Okullarda denetim artacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2003 17:04

‘‘Bahçe düzenlemelerine ve laboratuvar çalışmalarına önem verin, okul binalarını sigortalattırın, elektrik ve su borçlarınızı düzenli olarak ödeyin...‘‘ Bunlar İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in 'hizmetiçi eğitim seminerinde' okul müdürlerinin özen göstermesini istediği konulardan sadece birkaçı. Okul müdürlerinin uymasını istediği konuların bir listesini sıralayan Balıbey, okullarda denetlemelerin artırılacağını söyledi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, 'hizmetiçi eğitim seminerinde' ilk ve orta öğretim okul müdürlerinin özen göstermesi gereken konulara değindi.

İstanbul'daki tüm okul müdürlerinin katılacağı seminerlerin ilki, 25-27 Şubat'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Kadıköy, Maltepe ve Adalar ilçelerindeki okul müdürlerinin bulunduğu seminerde konuşan Balıbey, okullardaki denetlemelerin artırılacağını söyledi.

Balıbey, müdürlerin okullarda özen göstermesini istediği konuları şöyle sıraladı: ‘‘Velilerden sürekli para toplanmamalı. Öğrenci servislerinde mutlaka hostes bulundurulmalı. Kayıt zamanı, kayıt parası toplayan okullarda sosyal kültürel etkinliklere önem verilmeli. Okul öncesi sınıf açılması üzerinde durulmalı. Hiperaktif veya engelli çocuklar dışlanmamalı. Öğrenciler sürekli takip edilerek, davranışları yönlendirilmeli. Elektrik ve su borçları düzenli olarak ödenmeli.‘‘

Balıbey, müdürlerden öğrencilerin kılık kıyafetine, kadro çalışmalarının sağlıklı yapılmasına, yasalara uygun şekilde yemek verilmesi, kaymakamlıktan onaysız onarımlar ve yatırımlar yapılmaması, öğrencilerin gezilere götürülmesi gibi konulara dikkat etmelerini istedi.

Okullarda devamsızlık takibinin artık bilgisayar ortamında yapıldığını belirten Balıbey, devamsızlıkların aynı gün içerisinde ailelere bildirilmesi gerektiğini hatırlattı. Okul binalarının da sigortalattırılmasını istedi. Hedeflenilen 'tekli' eğitime geçilebilmesi için müdürlerin odalarının boşaltılması gerektiğini, bu şekilde beş bin derslik kazanılacağını kaydetti.

Balıbey'in müdürlerin dikkat etmesini istediği diğer düzenlemeler şunlar: ‘‘Hata yapan çocuk tasdikname ile gönderilmesin, disiplin cezası neyse o verilsin. Yeni okul sıralarının çocuklara zimmetlenmesi konusu düşünülmeli. Bahçe düzenlemelerine ve laboratuvar çalışmalarına önem verilmeli. Her okulun mutlaka bilgi işlem odası olacak. Vazgeçilmez bir konu olan toplam kaliteden ödün vermeyin. Ulusal eğitime destek kampanyası için her okulda bir sınıf ayrılmalı. Okul komşuluğu projesi kapsamında, okulun çevresindeki esnafla, mahalleliyle, muhtarla, varsa siyasi parti üyesiyle mutlaka iletişim kurulmalı. Birkaç okulda model olarak uygulanan okul sağlığı hemşireliği geliştirme projesi örnek alınarak bu alanda çalışmalar başlatılmalı.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!