Okullarda çalışan 10 görevli, kayyum atanan Sur Belediyesi'nde görevlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Okullarda çalışan 10 görevli, kayyum atanan Sur Belediyesinde görevlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 11:26

Okullarda çalışan 10 görevli, kayyum atanan Sur Belediyesi'nde görevlendirildi

Haberin Devamı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA) - TÜRKİYE İş Kurumu'nun (İŞKUR), Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan 10 kişi, İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmündeki kararname (KHK) kapsamında kayyum atanan Sur Belediyesi'nde görevlendirildi.
Merkez Sur İlçesi'nde İŞKUR'un TYP kapsamında okullarda görev yapan 10 kişi, Sur Kaymakamlığı'nın yazısı ile kayyum atanan Sur Belediyesi'nde görevlendirildi. Kaymakamlık tarafından bu kişilerin çalıştığı okullara gönderilen yazıda, "Sur İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 26.09.2016 tarih ve 3055 sayılı yazılarına istinaden Sur Kaymakamlık Projesi dahilinde olup okulunuzda görevli TYP personelleri Sur Belediyesine görevlendirilmişlerdir" denildi.
TYP; iİşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanıyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile Diyarbakır merkez Sur Belediyesi'nin bulunduğu 28 Belediye'ye kayyum atanmıştı. Sur Belediyesi'ne Diyarbakır Vali Yardımcısı Bilal Özkan kayyum olarak görevlendirilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!