Okullarda 'Beyaz Bayrak' sevinci

Güncelleme Tarihi:

Okullarda Beyaz Bayrak sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 11:44

Okullarda 'Beyaz Bayrak' sevinci

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - MİLLİ Eğitim ile Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanıp yürürlüğe giren 'Okullara Beyaz Bayrak' projesi kapsamında şartları yerine getiren okullara bayrak ve sertifikaları törenle verildi.

Kepez- Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifika Töreni'ne Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim-Halk Sağlığı müdürleri, projeye başvuran il ve ilçelerdeki okulların müdür, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Törende konuşan İl Sağlığı Müdürü Dr. Ünal Hülür, başvurularıyla projeye destek veren okullarda İlçe Milli Eğitim ve İlçe Halk Sağlığı müdürlüklerince oluşturulan ekiplerin denetim yaptığını, kriterlere uyan ve 70'in üzerinde puan alan okulların belirlendiğini, 'Beyaz Bayrağı' hak ettiklerini açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da projenin amacının okullarda sağlıklı beslenme ve hijyen konularında kalitenin yükseltilmesinin sağlanması olduğunu belirterek, "Sağlıklı beslenen, hijyen konusunda bilinçlenen nesil yetirmek için yoğun bir çaba gösteriyoruz" dedi. Yüksel Arslan, beyaz bayraklı okul sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çekerek, özverili çalışmalarından dolayı okul yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Törende, bu yıl 117 okulun 'Beyaz Bayrak' ve 'Beslenme Dostu' sertifikasını hak ettiği açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, bayrak ve sertifikaları okulların yöneticilerine teslim etti.

Antalya bölgesinde 2014 yılından beri toplam 797 okula 'Beyaz Bayrak' ve 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası verildiği, hedefin 2019 yılına kadar 1680 okulda beyaz bayrak dalgalanmasını sağlamak olduğu kaydedildi..

Bayrak ve sertifikaların 3 yıl geçerli olduğu, 3 yıl sonra yeniden başvuru yapılması, kriterlere uyulması gerektiği hatırlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!