Okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 15:52

Tüm Türkiye'de şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle bir çok ilde okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

BURSA

Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’ndeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. İlçeye bağlı 30 köy yolu da ulaşıma kapandı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarın tatil edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00'den sonra ve 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tam gün olmak üzere eğitim ve öğretime, 2 Ocak 2015 Cuma gününe kadar ara verilmiştir. Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

ÇANAKKALE

Haberin Devamı

Çanakkale'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Meteorolojik uyarıların ardından Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklığının '0' dereceye kadar düştüğü kentte, kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00 itibariyle tatil edildi. Erken tatile çıkan öğrenciler kararı sevinçle karşıladı. Sokaklarda biriken karla oynayan çocuklar, kar topu oynayıp erken tatilin tadını çıkarmaya başladı.

KASTAMONU

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar tatil edildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

BOLU

Bolu Valiliği kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın ve cuma günü okulları tatil etti. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları gün boyunca Twitter’dan kar tatili için tweetler atan öğrencilere, ’Sevgili gençler! 5 Ocak Pazartesi gününe kadar iyi tatiller! Size ve değerli öğretmenlerimize şimdiden iyi seneler diliyorum. Ancak bu arada evde ders çalışmayı ihmal etmiyoruz! Tamam mı? Ayrıca bu günlerin yaz aylarında telafi edileceğini de bilmenizi isterim’ yazılı tweeti paylaştı.

Haberin Devamı

Vali Zahteroğulları’nın tweetinin ardından öğrencilerin attığı ilginç sevinç tweetleri dikkat çekti. Öğrenciler, ’Adamsın’, ’Vali amca Allah ne muradınız varsa versin’, ’Vali amca siz beni performans ödevinden kurtardınız. Allah da size mahşerde yardımcı olsun’, ’The Godfather’ ve ’Sizin Allahınıza kurban’ yazılı tweetler attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!