Okullara beslenme sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Okullara beslenme sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 16:25

Okullara beslenme sertifikası

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU’da “Beslenme Dostu Okullar Projesi” kapsamında 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ‘Beslenme Dostu Okul’ olmaya hak kazanan okullara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan işbirliği doğrultusunda, ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde uygulanan “Beslenme Dostu Okullar Projesi” kapsamında 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ‘Beslenme Dostu Okul’ olmaya hak kazanan okullara sertifikaları verilmek için Ordu Valiliği Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu, ‘Beslenme Dostu Okul’ olmaya ak kazanan okulların müdürleri katıldı.

Beslenme Dostu Okullar Projesi’nin amacının, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların sağlıklı ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, “Bu proje, Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Beslenme Dostu Okul Girişimi’ ölçütleri doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ülkemiz genelindeki okullarda uygulanmaktadır. ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası alabilmemin ön koşulu, süresi dolmamış ‘Beyaz Bayrak’ sertifikası olmasıdır. 3 yıl geçerliliği olan ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikasını alan okullar, her eğitim-öğretim yılında en az bir kez denetlenmektedir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başvuruları ise, 13 Aralık 2016 tarihine kadar devam etmektedir” dedi.



2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında “Beslenme Dostu Okul” Sertifikası Alan Okullar İse şöyle:

"Altınordu, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Altınordu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Perşembe, Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi, Gölköy, Güzelyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi, Fatsa, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lsesi, Fatsa, Fatsa Anadolu Lisesi, Fatsa, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatsa, Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatsa, Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gülyalı, Merkez Ortaokulu, Fatsa, TOKİ Ortaokulu, Fatsa, Hasan Yahşi Ortaokulu, Ünye, TOKİ Ömer Çam Ortaokulu, Gülyalı, Merkez İlkokulu, Fatsa, TOKİ İlkokulu, Fatsa, Hasan Yahşi İlkokulu, Fatsa, Dolunay İlkokulu, Ünye, Atatürk İlkokulu, Ünye, TOKİ Ömer Çam İlkokulu, Ünye, Bayramca Anaokulu, Fatsa, Hacer Yücel Anaokulu, Altınordu, Karşıyaka Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, Fatsa, Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!