'Okullar Ligi'nde yeni sezon

Güncelleme Tarihi:

Okullar Liginde yeni sezon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 13:17

'Okullar Ligi'nde yeni sezon

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE'de ilk kez Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Okullar Ligi' projesinin 2017- 2018 sezonu başlıyor. Her yıl 5 merkez ilçeden okulların dahil olduğu Okullar Ligi'ne bu yıl Elmalı ve Korkuteli'nden öğrenciler de katılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Okullar Ligi'nin 2016-2017 sezonu tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Hami Dorul, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Özbek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yavuz Gürhan, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

MASA TENİSİ BRANŞI DA OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Mutlu, her yıl artan öğrenci sayısıyla Okullar Ligi'nin büyüyerek devam ettiğini belirtti. Mutlu, "Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, oryantring branşlarının yanı sıra bu yıl masa tenisi branşını da dahil ettik. Her yıl olduğu gibi öğrencilerimizin malzeme tedarikleri gerçekleştirilecek, okullardan öğrenciler alınacak, gıda ve sıvı takviyeleri yapılacak. Katılım gösterdikleri branşlar ölçüsünde toplarımız ve antrenman yeleklerimiz temin edildi" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Gençlerin akademik eğitimin yanında ruhen, bedenen dengeli yetişmeleri için spora büyük önem verdiklerini kaydeden Hami Dorul ise şunları kaydetti:

"Her öğrencimiz bir branşta spor yapsın istiyoruz. Geçen sene okul sporlarında 140 bin lisanslı öğrencimizle Türkiye çapında 5. sırayı aldık. Büyükşehir Okullar Ligi ile geçen sene 4 bin öğrencimiz daha spor yapma imkanı buldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kötü alışkanlıklardan korunmanın en güzel yolu da spordur."

SİZLERİN ENERJİSİYLE ARTACAK

Antalya'nın spor yapan öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Yavuz Gürhan da “Türkiye ortalaması yüzde 12'lerde, biz yüzde 32 oranlarını yakalamış bir iliz. Okullar Ligi ile sporla tanışan, spor yapan, kötü alışkanlıklardan uzaklaşan çocuklarımızın sayısını bizlerin koordinesi, sizlerin enerjisiyle arttırabiliriz" diye konuştu.

Toplantı sonrası konuşmacılar beden eğitimi öğretmenlerinin sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!