Okullar dezenfekte ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Okullar dezenfekte ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 11:09

Okullar dezenfekte ediliyor

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Belediyesi tarafından kent merkezindeki okullara yönelik temizlik çalışması başlatıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından merkezdeki okullarda dezenfekte çalışması Kasımpaşa İlkokulu'ndan başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç ile uygulamanın tanıtımını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, özellikle kış aylarında virüs ve bakterilerden kaynaklı grip ve benzeri hastalıkların önüne geçmek amacıyla bu yıl ilk kez okulların da dezenfekte edileceğini söyledi.

Kasımpaşa İlkokulu'ndan başlatılan çalışmanın il merkezindeki tüm okullarda uygulanacağını belirten Çoban, "Özel kimyasallar ve cihazlar kullanılarak yapılan bu dezenfekteyle okullardaki virüs ve bakteri gibi bulaşıcı tüm etkenler ortadan kaldıracak. İl merkezindeki tüm ilk, orta ve lise dengi okulları dezenfekte etmeyi amaçlıyoruz. İnşallah insandan insana bulaşan hastalıklar bu sayede önlenmiş olacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve bu çalışmanın tüm il ve ilçelere örnek olmasını diliyorum" dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç da kullandıkları dezenfekte ilacının bakteri, virüs, mantar ve benzeri mikroorganizmalara karşı etkili olduğunu söyledi. Bu sayede kış aylarında yaygın olarak görülen gribal enfeksiyonların önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydeden Düzağaç, bu yıl 120 cami ile birlikte 9'u anaokulu, 48'i ilkokul, 34'ü ortaokul, 32'si lise ve 7'si bilgi evi olmak üzere toplam 130 eğitim kurumunda dezenfekte çalışması yapacaklarını aktardı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!