Okul yolundaki evleri üniversite öğrencileri boyayacak

Güncelleme Tarihi:

Okul yolundaki evleri üniversite öğrencileri boyayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 13:38

Okul yolundaki evleri üniversite öğrencileri boyayacak

Haberin Devamı

BALIKESİR Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu yol üzerindeki evler, 'Üniversiteli Eller Renkli Şehirler' projesi kapsamında okul öğrencileri tarafından boyanacak.
Belediye Oteli'nde öğrenciler için düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ‘Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler' projesi ile kentteki 49 tarihi dokunun restore edileceğini açıkladı. Başkan Yavaş ilçenin termal turizmle kalkınacağını belirterek son yıllarda sayıları artan termal otellere dikkat çekti. Başkan Yavaş, ‘'Sokağımızı caddemizi güzelleştirmek adına buranın bilim yuvası olan üniversiteyi işin içine katalım istedik. Boyayı sponsorlar karşılayacak. İşçilik için para yok. Üniversite güzergahında bizim bir tarihi dokumuz var, kentimizin estetiğiyle alakalı birimimizin kontrolünde dokuya zarar vermeden güzel bir iş çıksın istiyoruz" diye konuştu. Yavaş, evlerin 5 ayrı renk seçeneği ile boyanacağını belirterek çalışmaların önümüzdeki hafta başlayabileceğini söyledi.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Halil Özmen de öğrencilerin katılımlarının gurur verici olduğunu belirterek, "Okul olarak eğitim vermenin yanı sıra ilçeye nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşünüyorduk. Bu çalışma sayesinde elimizden geleni yapmış olacağız" dedi.

Necip KARATUNA / SINDIRGI (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!