Okul yanındaki baza ‘Birlik’te tepki

Güncelleme Tarihi:

Okul yanındaki baza ‘Birlik’te tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 18:15

Birlik Mahallesi’nde üç okulun yanı başına dikilen baz istasyonu mahalleliyi isyan ettirdi. Baz istasyonunun kaldırılması için imza toplayan mahalleli, “Gerekirse nöbet bile tutarız. Biz buradan kaldırılmasını istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Çankaya Birlik Mahallesi’nin, 450. Cadde ile 493. Sokak kesişiminde dikilen baz istasyonuna, mahalleli tepki gösterdi. Baz istasyonunun, Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi, Süha Alemdaroğlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Milli Eğitim Vakfı İlkokulu’nun yakınına konulmasına isyan eden mahalle sakinleri, istasyona montaj için gelen ekibe izin belgelerini sorduklarını, göremeyince çalışmaya izin vermediklerini belirtti.  Baz direğinin salı günü akşam dikildiğini belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Çetin şöyle konuştu: 

“Geçtiğimiz cuma günü fiber internet için hattı çektiler, bize bir kutu konulacağını söylediler. Salı günü de baz istasyonunu diker dikmez kaçtılar. Baz istasyonu insan sağılığına zarar veren bir şey. Yanı başında üç tane okul var. Binlerce öğrenci eğitim görüyor. Sabah da bağlamaya geldiler direğe yaslandık, yaptırmayacağımızı söyledik. İzin belgelerini sorduk bize kroki ve broşürler gösterdiler. OSTİM’e gideceklerini söylerek montaj yapmadan gittiler. Mahallemizde bu bazı istemiyoruz. Yaptırmamak için gerekirse nöbet bile tutarız. Biz buradan kaldırılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

3 OKULDA BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ

Milli Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü Ahmet Yıldırım ise ilgili kurumlara şikayette bulunduklarını ancak yanıt alamadıklarını belirtti. Üç okulda binden fazla öğrencinin bulunduğunu belirten Yıldırım ise şunları söyledi:
“Twitter üzerinden Ankara Valiliği’ne, Büyükşehir’e, Çankaya Belediyesi’ne ve ilgili kurumlara şikayetimizi ilettik. Çankaya Belediyesi bölgenin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu yönünde bir cevap verdi. Büyükşehir şikayetin değerlendirmeye alındığını belirtti.

‘YÖNETMELİĞİ YOK MU’ SORUSU

Bizim okulda 250 öğrenci var. Yanda özel eğitim uygulama okulu var. Onun yanında Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi var. Binlerce öğrenci için ve mahalle sakinleri için tehlike oluşturuyor. Aynısından 500 metre ileriye de yapmışlar. Bizim anlamadığımız birisi içki bayii açmak istediğinde polis geliyor, okula 100 metre var mı yokmu diye ölçüyor. Peki bunun hiçbir ölçüsü yönetmeliği yok mu. Elbette bunun da bir kuralı vardır. Ama burada olmaması lazım. Üç okul binlerce öğrenciyi binlerce vatandaşı ilgilendiriyor.”

Haberin Devamı

MAHALLELİ İMZA TOPLUYOR

Birlik Mahallesi Muhtarı Kadriye Aras Keleş de mahallerinde baz istasyonu istemediklerini kendilerine de çok sayıda şikayet geldiğini söyledi. İmza toplayarak ilgililere ileteceklerini belirten Keleş şu ifadeleri kullandı: “Okulun hemen dibine yapılmış. Bunun normalde 150 metre uzaklıkta olması gerekir. Bunu getirip okulun yanına yapmak öğrencilere zarar verecektir. Mahalle sakinleri bunu istemiyor. Mahalle sakinleri imza topluyor. İki tane dikilen istasyonun kaldırılmasını isteyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!