Okul Ve Yurt Çevresinde Huzur Bozana Ceza

Güncelleme Tarihi:

Okul Ve Yurt Çevresinde Huzur Bozana Ceza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 12:34

Bartın Valiliği, eğitim kurumları ve öğrenci yurtlarının çevresinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini bozucu davranışlar sergileyen kişi yada gruplara para cezası uygulayacak.
Alınan karar gereği Bartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksek Okulu, KYK Bartın Yurt Müdürlüğü, KYK Oruç Reis Yurt Müdürlüğü ile KYK Çeşm-i Cihan Yurt Müdürlüğü önlerinde, çevresinde okulla ya da yurtla ilgisi olmayan şahıslar veya gruplar öğrencileri rahatsız edemeyecek. Kurumların çevresinde okulla yurtla ilgisi olmayan şahısların veya grupların hal ve hareketleriyle öğrencileri rahatsız ederek eğitim ve öğretimin huzur ve sükunet içinde yapılmasına engel olmalarının önlenmesi için yapılan bu idari düzenlemeye uymayanlara verilecek idari para cezaları uygulanacak.
Valilik tarafından şu tedbirler alındı: “Kişilerin veya gurupların okul ve veya yurt önlerinde veya okulun ve veya yurdun 100 metre yakın çevresinde yaptıkları hal ve hareketlerle eğitim ve öğretimin huzur ve sükun içinde yapılmasına engel olmaları yasaklanmıştır. Devam etmekte olan eğitim ve öğretim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek kişilere, okul veya yurt idarecileri, öğretmenler veya kolluk kuvvetlerince yapılacak açık ve anlaşılır ikazlara rağmen bu kişi ya da kişilerin aynı tutum ve davranışlara devam etmeleri halinde kolluk görevlilerince idari yaptırım kararı uygulanacaktır. Bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddeleri uyarınca, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca idari para cezası verilecektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!