Okul servisi şoförlerine eğitim

Güncelleme Tarihi:

Okul servisi şoförlerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 13:34

Okul servisi şoförlerine eğitim

Haberin Devamı

İskender ZENGİN/ANDIRIN (Kahramanmaraş), (DHA)- ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu ve Michelin lastikleri işbirliğinde hayata geçirilen 'İyi dersler şoför amca' projesi kapsamında Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde okul servisi şoförlerine eğitim veriliyor.
Proje kapsamında Andırın İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede taşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerine yönelik olarak düzenlenen eğitim, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda  gerçekleştirildi. Dört guruba ayrılan ve 22-25 Aralık 2017 tarihleri arasında ilk bölümü tamamlanan eğitimlerde şoförlere sertifikaları da verildi. Eğitimin ikinci bölümü 3-11 Ocak 2018 tarihleri arasında da devam edecek. 
Eğitimde okul servis şoförlerine trafik güvenliği, ilk yardım, ve iletişim konularında bilgi ve becerilerinin artırılarak, şoförlerin kapasitelerinin geliştirilmesinin yanında daha güvenli ve daha güvenilir öğrenci taşımacılığı amaçlanıyor. Eğitimlerin ardından öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine sertifika verilecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!