Okul öncesinde kaynaştırma projesi

Güncelleme Tarihi:

Okul öncesinde kaynaştırma projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 17:25

Tohum Otizm Vakfı’nın okul öncesinde kaynaştırma eğitiminin yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması amacıyla, Sabancı Vakfı’nın desteği, İstanbul İl Milli Eğitimi Müdürlüğü ve Öğretmenler Akademisi Vakfı (ÖRAV) ortaklığıyla 15 Temmuz’da başlattığı ‘Eğitime İlk Adım: Okul Öncesinde Kaynaştırma’ projesi 14 Temmuz’da sona eriyor.

Haberin Devamı

Okul öncesi öğretmenlerinin, özel gereksinimli çocukların kaynaştırılması konusunda eğitilerek konuya ilişkin bilgi, becerileri ve mesleki kapasitelerinin artırılması; bu çocukların akranları ile aynı ortamlarda eğitim almasına katkıda bulunulması amaçlanan ‘Eğitime İlk Adım: Okul Öncesinde Kaynaştırma’ projesinde, saha çalışmaları tamamlandı.

SINIF İÇİNDE DESTEK VERİLDİ

Temmuz 2016’da başlayan, İstanbul’da yürütülen projede 20 eğitici belirlendi. Kaynaştırma konusunda uzmanlaşmalarına yönelik 75 saatlik eğitimin ardından bu eğiticiler; 20 okul öncesi kurumda 6 ay boyunca ayda 1 kez seçtikleri okula giderek sınıf içinde süpervizyon desteği sağladı. Aralık ayında ise seçilen okul öncesi kurumlarda çalışan okul öncesi öğretmenlere yönelik 25 saatlik teorik eğitimler düzenlendi. Eğiticiler arasından seçilen 1 kişi ise 6 ay boyunca seçtiği kuruma haftada 1 kez giderek okul öğretmenlerinin yanı sıra kurum yöneticileri ve velilere yönelik de kapsamlı bir çalışma yürüttü. 

Haberin Devamı

PROJE DANIŞMANLARI AKADEMİSYENLER

Eğitimler, Proje Danışmanı Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu ve Proje Araştırmacısı Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Şeyda Demir tarafından verildi. Projede ayrıca bu yıl şubat-mayıs arasında 20 okul öncesi kurum arasından seçilen 10 farklı okulda öğretmen, idareci, veli gibi önemli aktörlere kaynaştırma eğitimi konusunda seminerler verildi.

Projeyle birlikte 100’e yakın öğretmenin, 200’ün üzerinde çocuğun ve onların ailelerinin hayatlarında fark yaratıldı. Temmuz ayında projenin sona ermesiyle çıktılar paylaşılarak, ülke geneline yaygınlaşması ve örnek olması hedefleniyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!