Okul Öncesi Eğitim kongresi

Güncelleme Tarihi:

Okul Öncesi Eğitim kongresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 13:52

Okul Öncesi Eğitim kongresi

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde 'Dijitalleşen Dünyada Bir Yetişkin Yetiştirmek' temasıyla düzenlenen 13. Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresinde konuşan eğitimci-yazar Dr. Erdal Atabek, "Hayatında bir kiraz ağacı görmeden, kirazı dalında görmeden büyüyen erişkinlerimiz var. Bunları kayıp sayıyorum" dedi.

'Dijitalleşen Dünyada Bir Yetişkin Yetiştirmek' temasıyla düzenlenen 13. Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi AKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kongrede konuşan eğitimci yazar Dr. Erdal Atabek, günümüzde her bireyin adeta vazgeçilmezi haline gelen cep telefonu, internet gibi imkanların bir araç olduğunun bilincinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, aksi halde bu araçların bireyi kullanabileceğini söyledi.

Cep telefonu, televizyon, Facebook, e-postanın insanların kullandığı birer dijital araç olduğunu vurgulayan Atabek, "Bizim kullanmamız gereken araçlardır. Ancak kullanmasını bilmediğiniz araç sizi kullanır. Bu bindiğiniz arabadan cebinizdeki paraya kadar geçerlidir. Eğer onu iyi kullanamazsanız o sizi kullanır. Cebinizdeki paraya ya da kullandığınız arabanın gaz pedalına teslim olursunuz. Kullandığınız cep telefonuna teslim olursunuz ve oyun oynarken saatleriniz geçer" dedi.

ÜRETMEYEN ÇOCUK SABRETMEZ VE BEKLEMEZ

Konuşmasında kendi çocukluğu ve dönem çocuklarına ilişkin örnekler de aktaran Erdal Atabek, iki çocukluk arasındaki temel farkın üretmemek ve bunun değerini bilmemek olduğunu aktardı. Atabek, doğadan kopuk yetişen neslin bir kayıp olduğunu belirtti. Çocukların aileleri tarafından sürekli alışveriş merkezilerine götürüldüğünü kaydeden Erdal Atabek, "Üretmeyen çocuk sabretmeyi bilmiyor ve beklemeyi öğrenemiyor. Çocuklarımız her şeyi yapay görüyor. Meyveleri manavda görüyor. Hayatında bir kiraz ağacı görmeden kirazı dalında görmeden büyüyen erişkinlerimiz var. Bunları kayıp sayıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!