Okul müdürüne 'dolandırıcılık' ve 'sahtecilik' soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürüne dolandırıcılık ve sahtecilik soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 16:27

Okul müdürüne 'dolandırıcılık' ve 'sahtecilik' soruşturması

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) - KARABÜK’ün Yenice İlçesi'nde Anadolu Lisesi Müdürü F.P. hakkında, okulda çalışan İlkay Çabuk'u hafta sonları çalışmadığı halde çalışır göstererek hesabına yatan fazla parayı istediği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Yenice Anadolu Lisesi’nde 1.5 yıl işçi olarak çalışan 37 yaşındaki İlkay Çabuk, Yenice Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, 2016 yılında hafta sonları izinli olduğu halde okul müdürü F.P.'nin puantaj cetveline yerine imza atarak çalışır gösterdiğini, bu nedenle hesabına fazladan 180 TL yatırıp bu parayı okulun kalorifercisine vereceğini söyleyerek kendisinden istediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, bunun üzerine Kaymakamlıktan okul müdürü için soruşturma izni talep etti.
Kaymakamlığın başlattığı idari soruşturmada müfettişler, okul müdürü F.P.'nin, İlkay Çabuk'u, ocak, şubat, mart, nisan aylarında 8 hafta sonu toplam 8 gün çalışmadığı halde puantaj cetveline yerine imza atarak çalışır gösterdiğini ve hesabına fazladan para yatırdığını tespit etti. Kaymakamlık, müfettiş raporu doğrultusunda F.P. hakkında soruşturma izni verdi. Kararda, okul müdürü F.P.'nin, 'Kamu kurumunu zararına dolandırmak' ve 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarını işlediği belirtilerek soruşturma izni verildiği ifade edildi.
İlkay Çabuk, okul müdürünün imzasını taklit ederek kendisini hafta sonları çalışıyor gösterdiğini ileri sürerek şöyle konuştu:
"Cumartesi günlerinin de puantajını tutuyor. 'Ben senin yerine Cumartesi günlerini imzaladım. Puantajını tuttum. Bu parayı bana vereceksin' dedi. Ben de bu paranın alın terimin olmadığını ve parayı kendisine vermeyeceğimi söyledim. Benimle birlikte aynı günlerde okula gelmeyen M.S. ise istenilen parayı elden verdi. Arkadaşım parayı verince ‘Alemin doğrusu sen misin? Bak M. veriyor' dedi. Kazan dairesine beni çekti. Olayı savcılığa taşıdım. Bana psikolojik baskı uygulamaya başladılar. Sonra görevlendirmemi iptal ettiler. Sonra Karabük'e geldim. Burada geçici görevlendirme ile 3 ay görev yaptım sonra emekli oldum. Okul müdürünün cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!