Okul müdürüne çeyrek altın suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürüne çeyrek altın suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 11:24

Okul müdürüne çeyrek altın suçlaması

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Anadolu Lisesi'nde kantin işleten Recep Akkoç, Okul Müdürü Menderes Tur hakkında, şampiyon öğrencilere verilmek için kendisine aldırdığı 17 çeyrek altını öğrencilere dağıtmadığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Muratpaşa Kaymakamlığı'nın soruşturma izni vermediği kararı Konya Bölge İdare Mahkemesi bozdu.
Antalya'da Muratpaşa Anadolu Lisesi'nin Kız Hentbol Takımı, 2014 yılında Trabzon'da düzenlenen Hentbol Genç Kızlar Dünya Şampiyonası'nda dünya 5'incisi, bisiklet takımındaki öğrencileri de Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 2014'ün Temmuz ayının ilk günlerinde düzenlenen bir törenle dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay tarafından, 17 öğrenciye 1'er adet çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.
Bu törenin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra, 2016'nın son aylarında Muratpaşa Anadolu Lisesi kantin işletmecisi Recep Akkoç, kız hentbol takımı ve bisikletçi öğrenciler için, okul müdürü Menderes Tur'un kendisinden baskıyla aldığı 17 çeyrek altını öğrencilere vermediği iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi oldu.
İKİ AY SONRA ALTIN ALDIRDI
Şikayetinde, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen ve öğrencilere hediye altınların Temmuz ayında verildiğini sonradan öğrendiğini belirten kantin işletmecisi Akkoç, okul müdürü Tur'un bu törenden yaklaşık 3 ay sonra Eylül ayında kendisine altın aldırdığını ve bu altınları öğrencilere vermediğini öne sürdü.
KAYMAKAMLIK İZİN VERMEDİ
Kantin işletmecisinin şikayeti üzerine Muratpaşa Kaymakamlığı'nca yapılan incelemede okul müdürü hakkında soruşturma izni verilmemesi kararlaştırıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve şikayetçi Akkoç ise kaymakamlığın bu kararına karşı Konya Bölge İdare Mahkemesi (BİM) Başkanlığı'na itirazda bulundu. Konya BİM Başkanlığı 3'üncü İdari Dava Dairesi, itirazı kabul ederek, Muratpaşa Kaymakamlığı'nın kararını bozdu ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açılması yönünde karar verdi.
KOMŞU OKUL MÜDÜRÜ SORUŞTURUYOR
Bu kez de soruşturmacı olarak Muratpaşa Anadolu Lisesi ile ortak bahçeyi kullanan komşu okul Muratpaşa Türk Telekom Anadolu Lisesi'nin Müdürü İ.K. görevlendirildi. Soruşturmayı yapacak kişinin Tur'un yakın arkadaşı olduğunu ileri süren Recep Akkoç, incelemenin tarafsızlıktan uzak yapıldığı görüşünü savundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!