Okul duvarları tuval oldu

Güncelleme Tarihi:

Okul duvarları tuval oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 09:42

Okul duvarları tuval oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ndeki bir ilkokulun bahçesindeki istinat duvarları öğrencilerin de katıldığı çalışmayla birbirinden ilginç ve güzel resimle renklendi.

İskele Mahallesi'nde eğitim öğretim veren Kazım Yılmaz İlkokulu'nun duvarları, ressam Erdinç Baban ve okul öğrencileri tarafından deniz ve akvaryum temalı resimlerle adeta birer sanat şaheserine dönüştü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, duvar boyama etkinliğiyle çocukları eğitim-öğretim içerisinde tutarak, onların yeteneklerini ortaya çıkartmayı amaçladıklarını söyledi. Gelecek yıllarda bu tür etkinliklerin müfredat içinde yer alacağını ifade eden Akın, "Benzer etkinliklerle öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak taramalar yapmayı planlıyoruz. Amacımız, kendileriyle mutlu, kendileriyle barışık ve aynı zamanda eğitim-öğretimi okulu seven nesillerin yetişmesine katkı vermektir" dedi.

RESİMLER KALICI OLACAK

Öğrencilerdin küçük yaşta sanatla tanışmalarını sağlayan böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atan okul idaresine teşekkür eden Akın, "Güzel bir çalışma olacağı inancındayım. Çocuklarımız küçük yaşta sanat ile tanışırlarken, aynı zamanda okulumuzun istinat duvarları, onların sayesinde güzleşmiş olacak. Bu okul ve bu duvarlar burada olduğu sürece bu resimler hiçbir zaman değiştirilmeyecektir" diye konuştu.

ÖNERİ ÇOCUKLARDAN GELDİ

Ressam Erdinç Banat ise projenin çocuklardan gelen öneriler üzerine ortaya çıktığını belirterek, "Okul bahçesindeki duvarlarda gönüllü olarak akvaryum temalı resimler yaparken, çocukların çok yakın ilgisiyle karşılaştım. Bu projeye öğrencilerin de katılmaları çok anlamlı oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse, onlardan gelen teklif üzerine ortak çalışmaya karar verdik. Şimdi hep birlikte okul duvarlarına deniz ve doğa temalı resimler yapıyoruz. İçlerinde çok yetenekli olanlar var. Bu çalışmayla katılanlar arasında güzel sanatlarla ilişkisini artırarak sürdürenler olacaktır. Çocuklar çevrelerinde herhangi bir sanat dalı ile ilgilenen kişileri gördüklerinde, kendileri de bu işe merak sarıyorlar. Çocuklarımızın bu tür etkinliklerle daha çok buluşmalarının yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!