Okul duvarına yazı yazan çocuklar serbest

Güncelleme Tarihi:

Okul duvarına yazı yazan çocuklar serbest
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 10:41

Okul duvarına yazı yazan çocuklar serbest

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da bir okulda görev yapan öğretmenlere okul müdürü R.E.'nin sözlü cinsel tacizde bulunduğu, hakaret ettiği ve mobbing yaptığı iddiaları üzerine, okulun duvarına 'tacizci öğretmen okuldan defol' diye yazı yazdıkları için gözaltına alınan 4 çocuk, serbest bırakıldı.
Muratpaşa İlçesi'nde bir lisenin müdürü R.E.'nin, okulda görevli öğretmenler sözlü cinsel tacizde bulunduğu, hakaret ettiği ve mobbing uyguladığı iddia edildi. İddialar üzerine biri okulun öğrencisi 2'si başka okuldan ve biri okula gitmeyen 4 çocuk okulun duvarına 'tacizci öğretmen okuldan defol' şeklinde yazılar yazdı. Yazının altına da 'Dev-Lis' yazılması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, olayla ilgili 16 yaşındaki B. Ç., 17 yaşındaki M.Ç.Ö., 16 yaşındaki F.Y. ve 17 yaşındaki B.B.'yi gözaltına aldı. Çocuklar internette okudukları haberlerin etkisiyle sprey boya alarak saat 22.00 sıralarında okulun duvarına şikayete konu yazıları yazdıklarını söyledi. Dikkat çekmek için yazının altına Dev-Lis yazdıklarını anlatan çocuklar, okul müdürüne hakaret etme ya da okulun duvarlarına zarar verme gibi bir kasıtlarının da olmadığını söyledi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen çocuklar çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!