Okul bahçesi trafik eğitim pisti oldu

Güncelleme Tarihi:

Okul bahçesi trafik eğitim pisti oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 08:57

Okul bahçesi trafik eğitim pisti oldu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nun bahçesinde, 'Barbaros'un Torunları Küçük Sürücüler Trafikte' projesi kapsamında oluşturulan trafik eğitim pistinin açılışı törenle yapıldı. Eğitim pistinde, akülü araba ile bisikletleri kullanan ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri, küçük yaşta uygulamalı olarak trafik işaret ve kurallarını öğrendi.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Trafik ve İlkyardım Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nda geleceğin sürücü adaylarını minik yaşta bilinçlendirmek için çok önemli bir proje hayata geçirildi. Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu bahçesine, 'Barbaros'un Torunları Küçük Sürücüler Trafikte' projesi kapsamında Çanakkale Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi işbirliğiyle trafik eğitim pisti kuruldu. Alınan akülü arabalar ve bisikletlerde direksiyon başına geçen ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri, uygulamalı olarak trafik işaret ve kurallarını öğrenmeye başladı. Pistin açılışı CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük, Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, Okul Müdürü Ferda Ayan ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Trafik işaretleri simgeleri bulunan tişörtleri giyen öğrenciler 'Farlarını Yak' isimli rap şarkı eşliğinde dans etti. Öğrenciler, dövizlere yazdıkları trafik konulu sözleri ve şiirleri okudu.

ÖĞRENCİLER YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR

Törende bir konuşma yaparak projeyle ilgili bilgi veren 3/D sınıf öğretmeni Ömer Bayrak, "Bu projeyle, ülkemizde yıllardır kanayan bir yara haline gelmiş trafik terörünün önlenmesi, trafik kazalarındaki can ve mal kaybının azaltılması, çocuklarımızın trafik güvenliği konusunda bilgilenmesi ve bilinçlenmesini hedefledik. Bu sebeple okul bahçemizde oluşturduğumuz trafik eğitim pistimiz ile, taşıt yolları, yaya kaldırımları, yaya geçitleri, kavşakları, trafik işaret ve levhalarıyla, akülü araçları ve bisikletleriyle gerçek bir trafik ortamı oluşturduk. Öğrencilerimiz bu trafik eğitim alanında yaşayarak ve eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarırken, aynı zamanda kalıcı ve nitelikli bir trafik kültürü oluşturacak" dedi. Bayrak ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren Çanakkale'deki diğer ilkokul 4'üncü sınıf öğrencilerinin Trafik dersini burada işleyeceğini açıkladı.

ERKEN YAŞTA DUYARLILIK KAZANIYORLAR

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü, Sürücü Kursları Konfederasyonu ile birlikte bir eğitim çalışması başlattıklarını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ise, "Türkiye'deki tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin tamamı trafikte hayatla ilgili olmak üzere nasıl bir uyum sağlayacağımızla ilgili ve trafiğin adabı muaşeretiyle ilgili bir eğitim sürecinden geçiyor. Bu okulumuzun projesi, bu çalışmaya katkı anlamında oldukça önemli. Çünkü erken yaşta biz bu duyarlılığı oluşturacağız. Gelecekte bu yavrularımız araçta bir şoför ya da yolda bir yaya olarak karşımıza gelecek. Herkes ne yapması gerektiğini bilsin" dedi.

Ardından protokol üyeleri ile öğrenciler birlikte kurdeleyi keserek trafik eğitim pistinin açılışını gerçekleştirdi. Yetkililer pisti incelerken, öğrenciler akülü arabaya binerek pistte tur atabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Akülü arabaya binen öğrenciler görevli öğretmenlerin yardımıyla trafik işaret ve kuralları konusunda bilgilendirildi. Pistte akülü araba kullanmanın heyecanını yaşayan miniklerden bazıları zaman zaman trafik levhasına çarparak küçük kazalara neden oldu.

Polislerden eğitim alan sınıf öğretmenleri, belirlenen takvim doğrultusunda sınıflarındaki öğrencilere sırayla pistte uygulamalı trafik eğitim verecek.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!