Okudukları kitapları ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdiler

Güncelleme Tarihi:

Okudukları kitapları ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 17:41

Okudukları kitapları ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdiler

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) PENDİK Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kütüphaneler Haftası dolayısı ile 80. Yıl Nuh Çimento Lisesi’nde tören ve kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Pendik’teki çeşitli liselerden yüzlerce öğrenci katıldı. Belediye Başkanı Kenan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz da öğretmen ve öğrencilerle birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okudu.
KİTAPLAR KUMBARAYA
Programın sonunda ise öğrenciler okudukları kitaplara mesajlarını yazıp kitap kumbarasına attı. Toplanan 350 kitap doğudaki ihtiyaç sahibi okullara gönderilmek üzere araçlara yüklendi.
“BİNLERCE KİŞİNİN HAYAT TECRÜBESİ KİTAPLARDA”
80. Yıl Nuh Çimento Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin,’’İnsan ömrünün bir defaya mahsus olduğunu, ancak kitap okuyarak binlerce insanın ömürlük tecrübelerinden yararlanılabileceğini söyleyen Başkan Şahin, belediye olarak “kitap okuma” etkinliklerini sürdüreceğiz’’dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz İslam Dini’ni örnek göstererek, “İlk emri oku diyen bir dinin mensuplarıyız. Kitap okumaya meraklı bir ecdadımız vardı. Moğollar Anadolu’yu işgal ettiklerinde nehirlerden mürekkep akarmış. Kitap okumadaki bu hassasiyeti günümüzde de göstermemiz lazım” dedi.
2 BİN KİTAPLIK KÜTÜPHANELERİ OLDU
Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında bir de kütüphane açılışı gerçekleşti. Pendik Belediyesi tarafından Güzelyalı İmam Hatip İlkokulu’na yapılan 2 bin kitaplık kütüphanenin açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Pergel’in katılımıyla gerçekleşti.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!