GeriSeyahat Oktoberfest'e gitmeniz için 10 neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Oktoberfest'e gitmeniz için 10 neden

Oktoberfest'e gitmeniz için 10 neden

Rengarenk çadırlarda sayısız bira seçeneğini deneyebileceğiniz dünyanın en eğlenceli festivallerinden biri olan Oktoberfest'e hazır mısınız? Bu efsanevi sonbahar etkinliğine katılmak için sebepler...

Almanya'nın Münih kentinde her yıl Eylül ayının son haftası ile Ekim ayının başında düzenlenen popüler festivallerden biri de Oktoberfest. Festival her yıl 15-16 gün sürüyor ve en az 6 milyon kişi her sene bu eğlenceli festivale katılıp kadehlerini havaya kaldırıyor. Rengarenk çadırların kurulduğu festival alanında sosis, tavuk, patates ve birçok atıştırmalık yanında her çeşit bira bulabilmek mümkün.

Oktoberfeste gitmeniz için 10 neden

Münih Belediye Başkanı'nın her yıl büyük ahşap bir bira fıçısına musluk çakması ile başlayan etkinlik koyu renkli festival birasının başkana ikram edilmesiyle devam ediyor. Festivalde sadece Münih'te üretilen biralar satılıyor. Her yıl festival sitesinde festivalin kapsamlı programı yayınlanıyor. İşte Oktoberfest'e gitmek için 10 neden...

1. Oktoberfest'te sanıldığı gibi bira servisi yapılmaz

Oktoberfest boyunca Münih menşeli 6 bira firması alkol oranı en az %6 olan özel biralar üretir. Etkinliğe özgü olarak üretilen bu biralar normal biralardan daha farklı ve koyu renklidir. Yerel halk da bu özel üretim biraları normal biralarla karıştırmamanız gerektiğini festival boyunca size hatırlatacak davranışlar içerisinde olurlar.

Oktoberfeste gitmeniz için 10 neden

2. Oktoberfest sanıldığı gibi bir bira festivali değildir

"Wiesn" olarak da adlandırılan bu festival, aslında Bavyera Prensi ile Saksonya Prensesi'nin evlilik yıldönümü kutmamasıdır. 1810 yılında halka açık bir parti ile kutlanan bu evlilik 1819 yılında yerini özel üretim biralarla kutlanan bir etkinliğe bıraktı.

3. Müzik ve aktivitelerle iç içe bir festival

Oktoberfest boyunca dünyaca ünlü pek çok müzik grubunun yanında Alman bando takımı da yerel müziklerle etkinliğe renk katar. Bunun yanında festival alanında pek çok aktivite ve yarışma da düzenlenir.

Oktoberfeste gitmeniz için 10 neden

4. Sert biralar dikkatli içilmeli

Özel üretim Münih biraları yüksek alkol oranı ve koyu renkleri ile normal biralardan daha kolay çarpar.

5. Hemen içmeye başlayamazsınız

Festivalde sanılanın aksine adımınızı atar atmaz içmeye başlayamazsınız. Belediye başkanı festival açılışında "Fıçı açıldı" diye ilan etmeden içki içmek yasaktır.

Oktoberfeste gitmeniz için 10 neden

6. Adı ile müsemma değil

Oktoberfest sanıldığı gibi artık Ekim'de başlamıyor. Havaların daha sıcak olması amacıyla Eylül ayına kaydırılan etkinlik Ekim başlarında sona eriyor.

7. Bira eskiden sağlık amacıyla Münih'te tüketilirdi

Bavyera'da 19. yüzyılda yaşanan su tedariği sıkıntısı ile bira içen halk için Oktoberfest oldukça önemliydi. Daha sağlıklı olduğu için bira tüketen halk bugün de bir nevi sağlıklı olmakla bira içmeyi eş tutuyor. Ancak bunun bir festival geleneği olduğunu unutmamakta fayda var.

8. Güvenliği ihlal eden festivalden men edilir

Festival boyunca aşırı hareketler sergileyen ve çevredeki insanları rahatsız edenler festivalden derhal men ediliyor.

9. Çocuklar da katılabilir

İçerisindeki lunapark, oyun ve aktiviteler ile Oktoberfest ailelerin çocuklarıyla katılabileceği bir festival.

Oktoberfeste gitmeniz için 10 neden

10. Festival kayıp eşyalarıyla ünlü

Festival boyunca her yıl binlerce pasaport, cüzdan, cep telefonu ve çanta kayıp eşya ofisine gelerek sahiplerini bekliyor.

False