Oktay Vural Oktay Saral'a karşı

Güncelleme Tarihi:

Oktay Vural Oktay Sarala karşı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 08:47

MECLİS’TEKİ devlet ihale yasası değişikliği görüşmelerinde AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında kavga çıktı.

Haberin Devamı

“Anasol-M Hükümeti döneminde ihalelerin nasıl yapıldığını bilirim. Milleti nasıl inim inim inlettiğinizi biliyoruz” diyen Saral’ın kendisine tepki gösteren Vural’a parmağını sallayarak, “bağırma” demesi ortalığı karıştırdı. Vural ve Saral birbirlerinin üzerine yürüdü, kavga araya giren milletvekillerince güçlükle yatıştırılırken, bazı AK Partililer ile MHP’iller arasında tartışma yaşandı.  

KAVGADAN FOTOĞRAFLAR

TBMM Genel Kurulu'nda Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinde AK Parti ile MHP milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Tasarının tümü üzerinde MHP Grubu adına Antalya Milletvekili Mehmet Günal söz aldı. Günal, MHP'nin Meclis dışında bir toplantısı olmasına rağmen AK Parti'nin gece yarısı “inat olsun” diye söz konusu tasarıyı Genel Kurul'a getirdiğini iddia etti. Günal, “Bu nasıl bir saygısızlıktır. Buradan çıkarken 'uzatmak mı istiyorsunuz' dediğinizi duyduk. Uzatırız, sabaha kadar da uzatırız. Burada orta oyunu oynanıyor. Orta oyununa dönmüş burası. Bu, kanun çıkarma değil, bu dayatmadır” diye konuştu.

Günal'ın bu sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. Bu sırada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da oturduğu yerden AK Parti sıralarına doğru Günal'a destek vererek, itirazlarda bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Vural arasında karşılıklı sözlü sataşmalar oldu.

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, tartışmaların devam etmesi üzerine birleşime ara verdi. Verilen arada da MHP ile AK Parti'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar devam etti.

Mehmet Günal, aranın ardından tekrar kürsüye gelerek konuşmasını sürdürdü. Günal, “Biz kimseye hakaret etmedik, 'saygısızlıktır' dedim. Siz burada böyle her istediğinizi dayatamazsınız. İktidar olmak demek, istediğimiz gibi çalıştırırız demek değildir” ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Sayın Şandır, 'Bizim zaten bu yasa ile çekincemiz yok. Görüşmeye devam edin' demişti. Biz önceki kanun erken biter diye planlamıştık ama geç bitti. Herkes verdiği sözün arkasında durmalı” dedi. Elitaş, Şandır'ın bu ifadeyi yalanlaması halinde, kendisine hakkını helal etmeyeceğini de belirtti.

Sık sık usul tartışması açılmasına yönelik taleplerde bulunan Vural ile Meclis Başkanvekili Sağlam arasında da yer yer tartışmalar yaşandı. Vural'ın, kürsüden oturduğu sıraya doğru giderken, “Yazıklar olsun” ifadesini kullanması üzerine, Sağlam, “Yazıklar sana olsun. Haddini aşmayacaksın” diye tepki gösterdi. Genel Kurul'da sataşmalardan dolayı AK Parti ve MHP milletvekilleri sık sık söz talebinde bulundu. Tartışmalar uzun süre devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!