Oktay Ekinci anılacak

Güncelleme Tarihi:

Oktay Ekinci anılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 11:30

Oktay Ekinci anılacak

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin yetiştirdiği en önemli isimlerden mimar, çevreci, araştırmacı, gazeteci-yazar ve televizyoncu Oktay Ekinci, ölümünü 3. yılında Menteşe Belediyesi ile Mimarlar Odası Muğla Şubesi'nin 5 Kasım'da Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu'nda düzenleyeceği "Oktay Ekinci Anısına, Muğla'daki Çevre Mücadelelerini Konuşuyoruz" adlı etkinlikle anılacak.

Etkinliğe, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz "Muğla'da Doğal Sit Derecelerinin Değiştirilmesi", Gökova Ekolojik Yaşam Derneği adına Serdar Denktaş "Kadın Azmağını Koruma Mücadelesi", avukat Bora Sarıca " Koruköy, İncir Köyü, Üzümlü Taşocağı Mücadelesi" ile Mimarlar Odası Muğla Şubesi adına Mehmet Yenisu da, "Hukuki Mücadeleler" adlı söyleşileri ile katılacak. Anma etkinliğinde Oktay Ekinci'nin yaşamını anlatan kısa film gösterimi de yapılacak. CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, bir Muğla sevdalı olan Oktay Ekinci'nin hayatını yeşile, çevreye ve kentlik bilincinin oluşmasına adadığını belirterek, " 2013 yılında aramızdan ayrılan ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden, mimar, çevreci, araştırmacı gazeteci-yazar ve televizyoncu Oktay Ekinci'yi vefatının 3. yılında anacağız. Ekinci, Türkiye'nin birçok yerinde yaptığı çalışmalar ile kentsel planlamalara, imar politikalarına yön vermiş, kültürel varlıkların restorasyonu ve korunması çalışmaları ile dünya basınının örnek gösterdiği bir isim olmuştur. Yaşamı boyunca yeşile olan sevgisi ile bildiğimiz Muğla sevdalısı, bir Muğla Aşığı Oktay Ekinci'nin kentimizdeki birçok yapıda da emeği bulunmuştur. Bunun bilinciyle hareket ederek bizlerde kültürel miraslarımıza sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nin yanındaki tarihi ev ile Yörük Obaları Derneği'nin karşısında bulunan evi kamulaştırarak restorasyon çalışmalarına başladık. Şu an bu iki tarihi evde çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda bizim için çok önemli olan bu iki tarihi evimiz kültürel miraslarımızın arasında yerini alacaktır. Bunun yanında kent merkezimizdeki yeşil alan miktarını modern ve yeni nesil oyun gruplarımız ile donattığımız parklarımız ile arttırıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız ile hem kültürel miraslarımıza, hem de doğaya sahip çıkarak, gelecek kuşaklara daha yaşanır bir kent bırakma gayreti içerisindeyiz" dedi.

15 Ekim 2013 tarihinde İstanbul'da beyin kanamasına bağlı komplikasyonlar sonucu yaşamını yitiren Oktay Ekinci, Kanlıca'daki Mihrimah Sultan Mezarlığı'na defnedilmişti.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!