Oksijen taşıyan TIR devrildi Aydın İzmir otobanı kapandı

Güncelleme Tarihi:

Oksijen taşıyan TIR devrildi Aydın İzmir otobanı kapandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 12:50

Aydın’da öğlen saatlerinde oksijen gazı taşıyan bir TIR devrildi. Aydın-İzmir Otoban girişinde meydana gelen kazada patlama riski nedeniyle otoban giriş çıkışı çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri bölgede güvenlik tedbiri aldı.

Haberin Devamı

Kaza öğlen saatlerinde Aydın-İzmir Otbanı Aymas girşi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne oksijen veren özel bir firmaya ait 20 AEE 51 plakalı tırın çektiği 34 TP 9833 plakalı dorse Aydın İzmir Otabanı girişinde direksiyon hakimiyetini kaybederek önce önünde bulunan 09 ABD 93 plakalı kamyonete çarptı, ardından dorse üzerindeki onlarca oksijen tüpü ile birlikte büyük bir gürültü ile devrildi.



Bu sırada dorsedeki tüpler gaz kaçırmaya başladı. Bölgeye ilgili firmanın teknik ekipleri, itfaiye ve polis ekipleri güvenlik tedbiri alırken olası bir patlama ve yangın ihtimali nedeniyle de yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Tır sürücüsü Adnan Coşan ve kamyonet sürücüsü Bahattin Beşharman kazayı yara almadan atlatırken polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

112 Acil servis ekiplerinin de olay yerinde hazır bekletildiği kazada olası bir patlama ihtimaline karşı yol tamamen trafiğe kapatıldı. Tüplerdeki gaz da görevliler tarafından boşaltıldı. Gazın boşaltılması esnasında çevreye ciddi bir gürültü ve gaz kokusu yayılırken, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmaması teselli kaynağı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!