Oklar “unvan” için atılacak

Güncelleme Tarihi:

Oklar “unvan” için atılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 11:28

2008 Pekin Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye bayanlarda paralimpik oyunları tarihindeki ilk altın madalyayı kazandıran milli okçu Gizem Girişmen, Londra'da da aynı başarıyı tekrarlamak istiyor.

Londra'da 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek bedensel engelli Gizem Girişmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini, Antalya, Marmaris ve Aksaray olmak üzere üç ayrı bölgede kamp yaptığını söyledi.

Girişmen, günde ortalama 6 saat çalıştığını ifade ederek, “Kendimi, Londra'daki oyunlara hazır hissediyorum. Tamamen oyunlara konsantre olmuş vaziyetteyim. Çok çalıştım, elimden gelenin en iyisini yaparak Londra'da şampiyon unvanımı korumak istiyorum” dedi.

Paralimpikte altın madalya kazanan ilk Türk bayan sporcu olduğu için kendisini şanslı hissettiğini belirten Girişmen, bu başarıyla diğer engelli bayan sporculara da örnek olduğunu belirtti.

“Beklentiler arttı”

Girişmen, Pekin'de elde ettiği başarının ardından sorumluluğunun artığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Pekin'den altın madalya ile döndüğüm için bu sefer beklentiler arttı. Bunun farkındayım ve büyük bir sorumlulukla Londra'ya gidiyorum. Çalışmalarımın karşılığını alacağıma olan inancım tam. Elimden gelenin en iyisini yaparak, oyunlardaki 2. altın madalyamı kazanarak ülkeme büyük bir gurur yaşatmak istiyorum.”

“Olimpiyatlardaki başarısızlık baskı yaratmadı”

Londra Olimpiyatları'nda kazanılan madalya sayısının beklentilerin altında kaldığı yorumunu yapan Girişmen, bu durumun kendisini olumsuz yönde etkilemediğini belirtti.
Milli okçu, sporcuların her türlü psikolojik ortama hazırlıklı olması gerektiğine işaret ederek, “Ben sonuçta sporcuyum, böyle durumların bir sporcuyu etkilememesi gerektiği düşüncesindeyim. Olimpiyatlardaki başarısızlık da üzerimde ekstra bir baskı yaratmadı” dedi.

Okçuluk sporuyla tanışması

Girişmen, üniversiteyi bitirdikten sonra arkadaşının daveti üzerine okçuluk antrenmanını izlemeye gittiğini dile getirerek, “İyi ki arkadaşımın davetini kabul ederek antrenmana gitmişim. O günden itibaren hayatımda hep okçuluk oldu” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!