Okçular yay kuşandı

Güncelleme Tarihi:

Okçular yay kuşandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 10:50

Okçuluk Milli Takımı, Dünya Kupası 1. ayak yarışlarına Antalya'da hazırlanıyor.

Hırvatistan'ın Poreç kentinde 4-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışlara, Türkiye klasik ve makaralı yaylarda 7 sporcuyla katılacak. Türk milli takımı, müsabakalar için Antalya'daki 100. Yıl Tesisleri'nde kamp çalışmalarını sürdürürken, büyükler arasında biri yıldızlar, diğeri gençlerde olmak üzere iki sporcu da bulunuyor.
Federasyon başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın baraj puanına göre oluşturulduğunu belirtti. Kategoriler için belirlenen puana ulaşamayan sporcuların milli takıma davet edilmediğini anlatan Topaloğlu, şöyle konuştu:
Dünya Kupası müsabakaları için okçuları kampa aldık. Yoğun bir çalışmayla yarışmaya hazırlanıyorlar. Klasik ve makaralı yaylarda yarışmaya katılacağız. Ancak makaralı yay bayanlarda yeterli puana ulaşan olmadığı için katılamıyoruz. Bunun yanında klasik yay ve makaralı yaylarda büyükler kategorisinde iki genç sporcumuz yarışacak. Klasik yay erklerde Sermet Çınar, bayanlarda ise Begünhan Elif Ünsal takımda yer almaktadır.”
Sermet Çınar'ın gençlerde Avrupa Şampiyonu olduğunu ve Türkiye Şampiyonası'nda büyükleri geçerek takıma girmeye hak kazandığını anlatan Topaloğlu, “Begünhan Elif Ünsal ise Avrupa ikincisi oldu. Türkiye Şampiyonası'nda Sermet gençlerde, Begünhan ise yıldızlar kategorisinde mücadele ediyor” dedi.

-GENÇLERE ÖNCELİK-

Genç sporcuların büyüklerle yarışarak tecrübe kazanacaklarını dile getiren Topaloğlu “Bizim gençlere yönelik ciddi bir çalışmamız var. Takımı gençleştirmek ve olimpiyatlara bu sporcularla gitmek istiyoruz. İki genç sporcunun büyüklerin arasına katılması başarı ve ileriye dönük planlamalar açısından da yararlı olacak” diye konuştu.
Öte yandan Dünya Kupası 2. ayak yarışmaları, 7-11 Haziran tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirecek ve final müsabakaları da Osmanlı mimarisine göre inşa edilen Topkapı Palace Otel'de yapılacak.

-MİLLİ TAKIM KADROSU-

Türk milli takımında klasik yay erkeklerde Yusuf Göktuğ Ergin ve Sermet Çınar, bayanlarda Damla Ergin ve Begünhan Elif Ünsal yer alıyor.
Türkiye'nin takım olarak yer alacağı makaralı yay erkeklerde ise Dinçer Ekiz, Hasan Basri Hancı ve Atakan Güneyligil katılırken, bayanlarda sporcu bulunmuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!