Okay Yokuşlu, doğum gününde sözleşme imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Okay Yokuşlu, doğum gününde sözleşme imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 16:46

Trabzonspor Kulübü, futbolcusu Okay Yokuşlu'nun gelecek sezon bitiminde sona erecek sözleşmesini 2 yıl uzattı.

Haberin Devamı

Medical Park Arena'da düzenlenen ve kulüp başkanı Muharrem Usta'nın da yer aldığı törende 23. yaş gününü kutlayan Okay Yokuşlu, kendisini 2019-2020 sezonu sonuna kadar bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Usta, imza töreninde yaptığı konuşmada, Okay Yokuşlu'nun tesadüf olarak doğum gününün imza törenine denk geldiğini, bunu planlamadıklarını kaydetti. Usta, şöyle devam etti:
"Hepimiz biliyoruz ki Trabzonspor son yıllarda çok önemli süreçlerden geçiyor ve doğası gereği yeni bir yapılanma içindeyiz. Bu yeniden yapılanmada üzerinde durduğumuz en önemli konu karakter konusu. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi herhangi bir takımın başarılı olabilmesinin en önemli anahtarlarından biri karakterli oyunculara sahip olunması. Karakteri iki anlamda düşünüyoruz. Birisi gerçekten insan karakteri, diğeri futbol karakteri. İşte Okay, Trabzonspor ve futbol camiası açısından her iki özelliğe sahip çok değerli bir oyuncu, kardeşimiz, gencimiz."

Haberin Devamı

Okay Yokuşlu, doğum gününde sözleşme imzaladı

Okay'ın bugüne kadar herkesin beğenisini kazandığını, genç futbolcu için yeni bir dönemin başladığını belirten Usta, şöyle konuştu:
"İyi oyuncuların bir arada olduğu, arkadaşlık, dostluk, yardımlaşmanın en üst seviyede olduğu takım çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yapıyı oluşturmak için takımın içinde bahsettiğimiz özelliklere sahip oyuncu ne kadar çok varsa başarı yakalama ihtimali yükseliyor. Trabzonspor'un içerisinde şu anda var olan oyuncularla ilgili altını çizerek net şekilde ifade etmek isterim ki bizleri olağanüstü mutlu eden çok oyuncu var, hatta tüm oyuncularımız böyle. Her birine buradan teşekkür ediyorum."

Başkan Usta, Okay'ın Trabzon'u ve Trabzonspor'u çok fazla önemsemiş, içine sindirmiş, ev sahipliğini fazlasıyla hak etmiş gerçek bir Trabzonsporlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Emin olabilirsiniz ki belki de tarihin en hafif görüşmesini, tartışması az olan, rahat bir sözleşme dönemini geçirdik. Çünkü Okay, Trabzon'da, Trabzonspor ile birlikte büyük başarılara imza atacağımıza kesinlikle inanan bir oyuncumuz. Haliyle bu sözleşmeyi yapmak için aman aman ciddi sayılabilecek bir görüşmemiz olmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Okay sembol bir isim. Trabzonspor'da hep birlikte nice başarılara imza atacağımızdan emin olunmasını istiyorum. Kendisiyle konuştuğumuzda 'bu yolun nereye varacağını biliyorum ve gereğini yapacağımdan tüm Trabzonsporluların emin olmasını istiyorum.' diyerek kendi isteğiyle bu yolculuğa devam ettiğini hissettirmiş bir oyuncu. Hayırlı uğurlu olsun. "
Okay Yokuşlu, doğum gününde sözleşme imzaladı

"TRABZONSPOR, YENİ OYUNCULAR KATACAK"
İmza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muharrem Usta; Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi oyuncuların transfer gündemlerinde bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:
"Takımı yapılandırıyoruz. Yapılandırırken de gelen ve giden oyuncular her zaman olacaktır. Trabzonspor bundan sonrası için kadrosuna mutlaka yeni oyuncular katacak. Şu an bunları konuşmak için erken. Çünkü bizim iş planımız, önümüze koyduğumuz hedefler var. Takımın her tarafını iyi biliyoruz. En doğrusunu yapacağız. İsimleri bugün konuşmayalım."

Usta, kötü günler geçirmelerine rağmen teknik direktör Ersun Yanal'ın arkasında durmalarına ilişkin de şunları aktardı: "Bizim Ersun hoca ile yaptığımız iş planı vardı. Kesinlikle bu iş planına, Ersun hocaya güveniyordum. İşler yolunda gitmiyorsa kurban adanmaması ve aranmamasına inanan biriyim. Herhangi bir hocanın karar verdiğiniz iş planının kısa sürede başarılı başarısız olması sonucu etkileyen ana faktör değil. O süreçte asla 'acaba' sorusunu kendime sormadım. Beni tanıyanlar da iyi biliyor. Ersun hoca konusunda benim kafamda, zihnimde soru işareti olmadı. Bundan sonra inanıyorum çok iyi gidecektir."

Stat ismi ve devri konusunda ise Usta, "Statta teknik nedenlerle bazı düzenlemeler yapıyoruz. İsim konusu kesin konu, noktalanmış olacak. Stat bitti ancak hangi tarihte bizim devralmamız ve kulüp olarak şu anda yapmakta olduğumuz birtakım iş planlarımız var. Bunları Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüyoruz. Beraber mutabık kaldığımız en yakın zamanda stadı devralmış olacağız." diye konuştu.

Başkan Usta, Mehmet Ekici ile ilgili sorulan bir soruya da, "Ekici'nin kendine göre kurduğu iş planı var. Onun için hayırlı uğurlu olsun. Ben 'Trabzonspor zarar etmeyecek.' dediysem etmez. O konu kapanmıştır." diye görüşlerini dile getirdi. Kombine kart satışının yeniden başlandığını ve 2 günde 1300 satış gerçekleştirdiklerini belirten Usta, "Kombine kart sayısı 14 bine yaklaştı, 10 gün içinde 17-18 bini bulmasını planlıyoruz." ifadesini kullandı.
Usta ayrıca, camiadan gelen istek üzerine protokol tribün biletlerini de bundan sonraki süreçte ücretli yapılabileceğini kaydetti.

OKAY: "HUZURUMU BOZMAK İSTEMEDİM"
Okay Yokuşlu ise kulüp başkanı Muharrem Usta'nın söylemlerinin kendisi için doğum günü hediyesi olduğunu belirtti. Genç futbolcu, "Şu anda kulüp içinde yönetimden teknik ekibe kadar, takım arkadaşlarım, personelimiz büyük uyum içindeyiz. Ben de uyum içindeki bir parçayım ve çok mutluyum. Yakalayacak olduğumuz başarılarda bana da bir pay sahibi olabilme şansı verdiği için başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Trabzonspor'a ilk geldiği günkü heyecanı yaşadığını anlatan Okay, "Burada mutluyum. Her şey çok güzel gidiyor. Takım içinde hiçbir taraf bozuk diyemem. Herkes işini çok iyi yapıyor, taraftarımız arkamızda. Biz de çok şükür onlara karşılık vermeye başladık. Mutluyum, huzurluyum ve bu huzurumu bozmak istemedim. Büyük başarılar yakalayacağımıza inandığım için buradayım." değerlendirmesinde bulundu. Okay, sezon başında yeniden yapılanma içinde oldukları için bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı şeyler hemen olmuyor, oturması zaman alıyor. Hocamız ve takım arkadaşlarım gerçekten bu başarıyı yakalama yolunda maksimum çaba sarf ediyoruz. Bunun meyvelerini almaya başladık. Ben ve takımımız daha iyi olmaya çalışıyoruz. İlk geldiğimde dışarıdan duyduklarımdan daha fazlasını yaşadım. Bir şehrin sembolü Trabzonspor ve herkes onun arkasında. Trabzon halkı her şeyi, sevinci, üzüntüyü uçlarda yaşıyor. Onların sevincini görmek bizi daha mutlu ediyor. İnsanların takıma, Trabzonspor'a bağlılığı beni en çok etkileyen şey oldu. Kardemir Karabükspor maçında attığım gole annem babam benden daha fazla sevindi. Her zaman daha iyi olmaya çalışacağım. Burada bir şeyler başardıktan sonra ben de Avrupa'da ülkemi temsil etmek istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!