Okan Buruk: Ben böyle bir komedi görmedim!

Güncelleme Tarihi:

Okan Buruk: Ben böyle bir komedi görmedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 22:42

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe maçının hakemi Fırat Aydınus ve yardımcılarını topa tuttu. Özellikle Cicinho'ya gösterilen sarı karta isyan eden Buruk, "Ben böyle bir komedi görmedim" dedi.

Haberin Devamı

Medicana Sivasspor Teknik Direkörü Okan Buruk, Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçın ardından hakemlere büyük tepki gösterdi. Karşılaşmada Fenerbahçe kadar hakemlerden de baskı gördüklerini ifade eden Buruk, şunları söyledi:

"Fenerbahçe oyunun genelinde hakimdi. Maçın gidişatı iyi değildi ama hakemlerin de çok büyük baskısını yedik. Büyük maçlarda hep yiyoruz, hep söyleyeceğiz. Cicinho'ya verilen bir sarı kart var; gerçekten komedi. Ben böyle bir komedi görmedim. Üzülüyorum.  

"BENİM KALECİMİ NASIL UYARIRSIN!"
Biz oyun kurarken bile kalecimizi aut atışını çabuk yapmadı diye uyarıyor. Stoperler açılıyor. Ben oyun kuracağım, nasıl uyarırsın! Bu dönemde bunlar çok komik şeyler. Sineye çekiyoruz. 

'Top dışarı çıkmamamıştı, bu yüzden yenildik' demiyorum. Ben iyi oynamayayım ama hakem doğruları versin. Oyuncular da bu psikoloji ile oynuyor. Cicinho'ya 'Niye yakın oynamıyorsun' diyorum. 'Sarı kartım var, hakem kırmızı gösterir' diyor. Herkesin işini doğru yapması lazım. Ne kimse ölecek, ne kimse kalacak. Islıklanabilirsin, hepimiz ıslıklanıyoruz. Klasik şeyleri bugün yaşadık ve onlar bize üzüntü veriyor."

Haberin Devamı

"KALİTEYİ SAHADA GÖREMEDİK!"
Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında da oyuncularını ve hakemleri eleştirdi.

Daha iyi pas yapmaları gerektiğine dikkati çeken Buruk, "Hep kaliteli oyuncularımız olduğunu söylüyorduk ama sahaya çıktığımız zaman bunu göremedik. Daha iyi olmak zorundayız. Biz bu güveni oyuncularımıza verdiğimizi düşünüyorduk ama oyun içinde bu güven eksikliğini hissettik. Özellikle hücum hattında eksiklerimiz var ve seçeneğimiz çok yok. Ara transferde hücum hattını güçlendireceğiz" diye konuştu.

Okan Buruk: Ben böyle bir komedi görmedim

"HAKEMLER BÜYÜK TAKIMLARIN STATLARINDAN ETKİLENİYOR"
Yedikleri ikinci gol öncesinde topun dışarı çıkmamasına rağmen korner kararı verildiğini savunan Buruk, "Bunlar alışık olduğumuz şeyler. Büyük takımların statlarına gittiğimizde hakemler etkileniyor ve biraz da korkuyor. Bunları bilerek geliyoruz. Bizi üzen bir durum ancak yenilgimizi de buna bağlamıyoruz. Belki orada aut kararı verilse golü yemeyeceğiz. Maalesef hep aynı şeyleri konuşuyoruz. Türkiye'nin gerçeğini yaşamak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"KORKULARLA SAHAYA ÇIKIYORLAR"
Bu sezon hatalı hakem kararlarının çok fazla gündeme geldiğinin aktarılması üzerine Okan Buruk, şunları kaydetti:
"Hakem hatasını en çok çeken takımlardan biriyiz. Her hafta yaşıyoruz. Cesur olmaları gerekiyor, korkacak bir şey yok. Bizim stadımızda korkmuyorlar mesela. Lehimize penaltı oluyor, verilmiyor. Bize rahatça kırmızı kart çıkarabiliyorlar. Korkularla sahaya çıkıyorlar. Geçen hafta da aynı şekilde, ölüm kalım maçımızda bir penaltımız verilmedi, bir pozisyonumuz ofsayt diye kesildi. Ben de sporun içindeyim ve en iyisini yapmak istiyorum ancak bazen yapamıyorum. Yapamayanların elenmesi lazım. Biz hep aynı hakemlerin döndüğünü görüyoruz. Hata yapan da cezasını çekmeli. Çıkmayan topu nasıl korner verirsiniz. Çok büyük hata. Bir başka pozisyonda önce korner veriyor, takım atış için öne çıkıyor, sonra kararını aut olarak değiştiriyor. Hemen sonrasında da oyunu başlatıyor. O zaman oyuncuların yerine geçmesini beklersiniz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!