Ok Kardeşler İstihdam Garantili Gaz Altı Kaynakçılık Kursu Açıyor

Güncelleme Tarihi:

Ok Kardeşler İstihdam Garantili Gaz Altı Kaynakçılık Kursu Açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 08:53

OK KARDEŞLER İSTİHDAM GARANTİLİ GAZ ALTI KAYNAKÇILIK KURSU AÇIYOR

Aydın ilini kapsayan işgücü piyasası araştırmasında, eleman temininde güçlük çekilen mesleklerinden biri olan gaz altı kaynakçılığı mesleğinde 25 kişilik istihdam garantili kurs açılıyor.
Aydın İŞKUR tarafından il genelini kapsayan işgücü piyasası araştırmasında, eleman temininde güçlük çekilen mesleklerinden biri olan Gaz Altı Kaynakçılığı mesleğinde 25 kişilik istihdam garantili kurs düzenlenecek. Düzenleyecek kaynakçılık kursu ile işgücü piyasasının nitelikli çalışan ihtiyacının azaltılması amaçlanıyor. Kurs haftada 6 gün,35 fili gün yapılacak olup, 26 Ekim-7 Aralık tarihlerinde 08.00-16.20 saatleri arasında Ok Kardeşler Treyler A.Ş. işyerinde yapılacak. Kursa katılanlara cep harçlığı olarak günlük 25 TL verilecek, sosyal güvencesi olmayan kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. İşsizlik ödeneği alanlar kursiyer olarak seçilirse ödenekleri kesilmeyecek. Kursu tamamlayan kursiyerlere İŞKUR ve MEB onaylı Kurs Bitirme belgesi de verilecek.
“KURSİYERLERİN YÜZE 50’Sİ İSTİHDAM EDİLECEK”
UMEM kapsamında Ok Kardeşler Treyler A.Ş. işbirliği ile düzenlenecek kursa İŞKUR’a kayıtlı olan, 18-45 yaş arası işsizler, Açıköğretim ve İkinci Öğretim harici öğrenci olmayanlar, son 6 ayda İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programlara katılmamış olanlar, daha önce İŞKUR tarafından aynı meslekte düzenlenen istihdam garantili kurslara katılmamış olanlar ve son 1 yıl içinde Ok Kardeşler Treyler A.Ş. ve taşeronlarında çalışmayanlar katılabilecek. Kurs sonunda kursiyerler den en az yüzde 50’si Ok Kardeşler Treyler A.Ş.’de istihdam edilecek. Kursa katılmak isteyenler 23 Ekim Cuma günü saat 10:00’da İŞKUR İl Müdürlüğünde yapılacak olan mülakatlara katılmaları gerekiyor.
“İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR DÜZENLİYORUZ”
Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, “İşsizlerin iş sahibi olması ve bu vesileyle Aydın’da işverenlerin kalifiye eleman sıkıntısını çözmek için istihdam garantili kurslar düzenliyoruz, kurslara olan ilginin artması için tüm işverenlerden, kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından ilgi ve destek bekliyoruz. Meslek sahibi olarak iş edinmek isteyen işsizleri kurumumuza davet ediyoruz. Açılacak bu kurslarla işverenler nitelikli eleman kazanmalarının yanı sıra, kursiyerlerin istihdam edildiğinde 6111 sayılı Kanunla getirilen prim teşviklerinden 42 aya kadar faydalanabileceklerdir”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!