OHAL'i gazete okuyarak protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

OHALi gazete okuyarak protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 16:37

OHAL'i gazete okuyarak protesto ettiler

Haberin Devamı

Cavit AKGÜN/ MUĞLA, (DHA)- MUĞLA'da düzenlenen CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan partililer hükümetin OHAL dönemindeki uygulamalarını Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri okuyarak protesto etti.
CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Akın Üstündağ, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. CHP'liler hükümetin OHAL dönemindeki uygulamalarını gazetei okuyarak protesto etti. İl Başkanı Mürsel Alban, 16 Nisan referandumunun ardından AK Parti hükümetinin tek adamı yetkilendirme düzenini yasalaştırdığını öne sürerek "AKP çıkarları olanlar ile birlikte bunu kağıt üzerinde yasalaştırdı. Bizler bu yasayı kabul etmiyoruz ve hiçbir zaman da kabul etmeyeceğiz. Tek adam ülkeyi yönetmeye başladığından beri ülkede ne değişti? Hani ülkemiz için iyi olacaktı ? Ekonomi düzeldi mi? Hayır. Terör bitti mi? Hayır. Turizm mi düzeldi? Hayır. Tek adamın gücünün hiçbir şeye yetmediği anlaşıldı" dedi.
CHP'li Alban, OHAL'in 1 yıldır yürürlükte olduğunu hatırlatarak, "Herkesi baskı altına aldılar. Yüksek Seçim Kurulu'nun yaptığı manevrayla kendi yasalarını geçirdiler. Bizler devletin parasını kendi çıkarları için kullananlara karşı referandumda çok iyi bir mücadele verdik. CHP olarak propoganda yapmadık. Hayır verenlerle ortak noktada buluşarak halkımıza gerçeği anlatmaya çalıştık. Ben bu süreçte Muğla halkına aydın yüzünü gösterdiği ve çağdaş yaşam şeklini ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gazetelere yapılan operasyonlarla ilgili yaptığı değerlendirmede basın özgürlüğünü savunan İl Başkanı Alban, toplantıya katılan herkesi, dağıtılan gazeteleri okumaya davet etti.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!