‘Oh olsun’ demeyelim AB’nin geleceği bizi ilgilendiriyor

Güncelleme Tarihi:

‘Oh olsun’ demeyelim AB’nin geleceği bizi ilgilendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:00

Avrupa Birliği’nin (AB) önde gelen ülkelerindeki işadamlarıyla biraraya geldiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bir süre önce katıldığımız uluslararası toplantıda görüşme imkanı bulduğumuz işadamları, kendileri için bir şey yapmamızı istediler.

Haberin Devamı

‘Bizim yöneticilerimizle, hükümet üyelerimizle biraz konuşsanız, biraz anlatsanız. Türkiye’de neler yaptığınızı, konulara nasıl yaklaştığınızı biraz paylaşsanız’ dediler. Bu bizim için gerçekten önemli” dedi. Ali Babacan, bunların sevindirici olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Hemen yanı başımızdaki ülkelerde ekonomilerde işler bu noktalara geldiyse, ihracatımızın yüzde 45’ini yaptığımız, finans kanallarıyla yoğun bağlarımızın olduğu Avrupa’nın geleceğinin bizi çok çok yakından ilgilendirdiğini vurgulamak istiyorum. ‘Ne halleri varsa görsünler, iyi oldu, bizi o kadar uğraştırdılar üye yapmadılar, şimdi de başlarına bunlar geldi, oh olsun’ diye tavır içine asla girmememiz gerekiyor.”

Biz Avrupa’yız bir şey olmaz

AVRUPA’nın yaşadıklarını itibarlı bir firma örneğiyle açıklayan Ali Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İtibarlı firma düşünün, bankalarda kredisi sonuna kadar açık. O itibara güvenip de hesap kitapta yanılmaya başlarsa sadece sözle giden itibar bir süre sonra kesintiye uğrayabilir. İşte Avrupa’nın yaşadığı böyle. ‘Biz Avrupa’yız bize bir şey olmaz. Milli gelirimizin yüze 60’ı borç nedir ki, derken ciddi itibar kaybı piyasalarda başladı. 25 ülkenin yaptığı anlaşma her ülke için hedefler gösterip belli sürede bütçe açıklarını yüzde 3’e indirmekle ilgili. Biz yüzde 1.4’lük açıkla tamamladık. Borç stokunu yüzde 39’la kapatmış olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!