Oğuzhan'dan önce ve sonra

İKİ farklı devre... İlk yarı Antalya, 2. yarı Beşiktaş’ın.

Haberin Devamı

Sevgili Aybaba artık bilmeli ve görmeli ki, Oğuzhan’ın varsa Fernandes’in az önde veya yanında, o oynar. Sağ açık, sol açık değil. “İkisi birlikteyken defansın aksıyor” diyenlere aldırmamalı. Beşitkaş’ın ligin ilk yarısındaki riskleri alan, diklemesine ve hızlı rakibi göbekten delen hücum felsefesinden vazgeçmemeli. Kilit isim Oğuzhan. Son 35 dakikada oyunun mimarı o idi. Dün gördük ki Pektemek de bu tabloınun içine girecek. Aybaba’nın Oğuzhan’la başlamaması ve çift ön libero (Necip-Veli) oynaması, “Antalya’dan korkuyor mu?” sorusunu akla getirdi. Bir gerçek var ki galibiyet, Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle geldi.
Maçın başında tek gol yolu Fernandes’in duran topları ve ortalarıydı. Pektemek güçlenmemiş fiziği ve yalnızlığıyla Almieda’nın rolünü oynayamadı. Beşiktaş tek santrforla oynayacaksa o isim Pektemek değil.

Haberin Devamı

REZERVASYON TAMAM

BEŞİKTAŞ ligin ilk yarısında olduğu gibi dün akşam da topa çok sahip olan taraf değildi. Ama baskın futbolunu iyi oynayan bir takımdı son 35 dakika. Aslında başa dönersek 7. dakikada McGregor 2 mutlak golü önlemese, Diarra’ya o gol şansını verse, Beşiktaş erken havlu atmıştı. İlk yarı iyi pas yapan Antalya, karşısında Aybaba Fernandes’i biraz geri, Necip’i ileri veya 2. yarı başlarken Fernandes’i geri, Oğuzhan’ı ileri koyabilse derken 55. dakikada Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle her şey değişti. Beşiktaş 49 puanla Avrupa biletini cebine koymasa bile rezervasyon tamam. Aybaba’ya da Mehmet Özdilek’e de bu zorlu maratondaki düşük bütçeli kadrolarıyla gösterdikleri performans için teşekkürler.

Yazarın Tüm Yazıları