Oğuzhan ve Şimşek

HEMEN hemen herkesin aynı noktada birleştiği bir gerçek var:

Haberin Devamı

- İngiltere Premier Ligi’nin heyecanı bambaşka...
Bu heyecan zaman zaman bizde de yaşanıyor.
Sadece futbol mu? Tabii ki hayır, hakem yorumları bile o seviyeye ulaşıyor. Beşiktaş-Eskişehirspor maçını izlerken Barış Şimşek’in oyun okumasına, avantajları uygulamasına (ilk yarının sonundaki o pozisyon hariç) hayran oldum...
Yalancı düşüncelere ve düşüşlere asla aldanmadı. Pozisyonları yakından takip etti ve mükemmele yakın bir mücadele izlememize yardımcı oldu. Hakem böyle olunca, Beşiktaş ve Eskişehirspor da “tıkır tıkır” futbol oynadı. Tempoları, çabuk oynama istekleri, topsuz alanları kullanmaları, karşılıklı kazanma duyguları ortaya güzel bir futbol çıkardı.
Haftalardır kazanmaya alışkın bir takım Beşiktaş. Ve bu özgüveni her hafta giderek yükseliyor.
Doğru yoldalar mı, evet? Ama eksiklerinin olduğu da bir gerçek. Son 8 dakikada Eskişehir’e puan kaptırıyorsa Beşiktaş, bunun sorumlusu o özgüven yüksekliğinden kaynaklanan sorumsuzluk. Tek şeye ihtiyacı var Beşiktaş’ın, zamana.

Haberin Devamı

BİR PORTRE: OĞUZHAN

BEŞİKTAŞ’ta Fernandes’in yokluğunda gözler Oğuzhan’ın üzerindeydi. Eskişehirspor defansının arasına sızdı, verkaçlarla rakibi oyundan düşürdü, zekasıyla Beşiktaş’a düşünce ve hamle zenginliği getirdi. Oğuzhan’ın pek sık rastlamadığımız çok güzel özellikleri var:
- Talep eden sorumluluk alan bir oyuncu.
- Futbol zekası ve becerisi üst düzeyde.
- Özgür, etkili ve kendine güveni üst düzeyde.
Oğuzhan dün gece Beşiktaş’ın “Esas oğlanı”ydı. Ama bir de yardımcı aktörler vardı. Necip ve Olcay gibi. Bu ikili orta alanı kilitledikleri gibi, kaptıkları her topu yerinde kullandı.

SON SÖZ

- Ersun Yanal ile asla pes etmeyen Eskişehirspor’u kutluyorum.
- Bu ligin rengi ve ruhu oldular. Daha yukarılara tırmanmalarını diliyorum.
- Beşiktaşlılar, takımınıza destek olun ve sahip çıkın. Ligin en iyi takımına sahipsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları