Oğuzeli'nde tarih ve şiir dinletisi

Güncelleme Tarihi:

Oğuzelinde tarih ve şiir dinletisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 11:08

Oğuzeli'nde tarih ve şiir dinletisi

Haberin Devamı

OĞUZELİ (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in ​Oğuzeli İlçesinde belediye tarafından tarihçi- yazar Reşat Gürel ve şair- yazar Bestami Yazgan'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Oğuz Kağan’dan günümüze tarihi yolculuk' adlı tarih ve şiir dinletisi düzenlendi.
Oğuzeli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa katılan davetliler tarih ve şiir kokulu bir gece geçirdi. Tarihçi Yazar Reşat Gürel ile tarihte yolculuk yapan davetliler, şair- yazar Bestami Yazgan'ın şiirleri ile mest oldu.
Etkinlikte konuşan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Bu tür organizasyonlar hem ruhumuzu okşuyor, hem de bizleri geçmişe götürüyor" dedi. Başkan Kılıç, şunları söyledi:
"Yaptığımız bu çalışmalarla unutulmaya yüz tutan değerlerimize sahip çıkmak ve yeniden hatırlatmak istiyoruz. Yeni neslin geçmişini unutmayarak, düşünen, sorunlara çözüm bulmayı kendine dert edinen, araştıran, sorgulayan bireyler olmasını istiyoruz. Bunun içinde Oğuzeli Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Yaptığımız bu tür organizasyonlarla görüyoruz ki doğru yoldayız, gençlerimizin ülkemizin hangi şartlarda bağımsızlığa kavuştuğunun bilincinde olması bizleri oldukça mutlu ediyor. Başta Reşat ve Bestami hocam olmak üzere bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcı dostlarımıza ve hemşerilerimize teşekkürlerimi sunarım."
Etkinliğin sonunda Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, katılımcılara çiçek verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!