Oğuzeli Belediyesi'nden, 'uyarı' broşürleri

Güncelleme Tarihi:

Oğuzeli Belediyesinden, uyarı broşürleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 10:20

Oğuzeli Belediyesi'nden, 'uyarı' broşürleri

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)  -OĞUZELİ Belediyesi kış aylarının gelmesi ile birlikte yaşanabilecek karbon monoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşı uyardı.

Vatandaşı bilinçlendirmek için belediye ekipleri ilçenin belirli noktalarına afişler asarken, Oğuzeli Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri tarafından ise Oğuzeli esnafına broşür dağıtıldı. Minik meclis üyeleri zehirlenmelerin özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığının altını çizerek “Yanlış kullanım ve ihmal yüzünden karbon monoksit zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında tehlikeli boyutlara ulaşmakta hatta ölümlere sebebiyet vermektedir" dediler.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Tüm hemşerilerimizi soba kullanırken daha dikkatli olmaya davet ediyor, huzurlu ve sıcak bir kış geçirmenizi diliyorum" dedi.

Alınacak küçük tedbirler ile zehirlenmelerin önüne geçilebileceğini vurgulayan Kılıç, vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını istedi.

Karbon monoksitin renksiz ve kokusuz bir gaz olduğunu ve solunduğunda ölümcül sonuçlar ortaya çıkardığının altını çizen Kılıç “Yaşanılacak böyle durumlarda itfaiye ekiplerine ve 112 acil sağlık ekiplerine hemen haber verilmeli" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!