Ogün Temizkanoğlu derbiyi yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Ogün Temizkanoğlu derbiyi yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 19:40

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki dev maçı A Milli Takım'ın eski yıldızlarından Ogün Temizkanoğlu 'hurriyet.com.tr' okurları için canlı olarak yorumladı.

Haberin Devamı

İLK 11'LERİN DEĞERLENDİRMESİ...
Fenerbahçe'de Nani'nin yedek oturup Alper'in ilk 11 başlaması son derece doğru bir karar. Pereira bence ideal 11'ini yakaladı. Fenerbahçe'nin Alper ile başlaması özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda büyük bir avantaj yaratıyor. Fernandao'nun yerine Robin van Persie'nin oynaması da Pereira'nın bu maçta hücum ağırlıklı oynatacağının bir göstergesi. Kısacası Pereira'nın felsefesi şu: Ya hep ya hiç!

Beşiktaş'ta Gökhan Töre oynasaydı Fenerbahçe için daha zorlu bir maç olabilirdi. Gökhan, ofansif açıdan Olcay Şahan'dan çok daha etkili bir oyuncu. Beşiktaş'ın en büyük handikapı stoperleri. Alexis ile Marcelo uzun süre birlikte oynayan futbolcular değil. Bu dezavantajları maç sırasında birbirlerini tamamlamaları yönünden sıkıntı yaratır.

Haberin Devamı

İLK 25 DAKİKA: FENERBAHÇELİLER 'BURADAN ÇIKIŞ YOK' DİYOR
Fenerbahçe oyuna tam tahmin ettiğim gibi başladı. Özellikle ofansif açıdan tüm beklentileri karşılayan bir oyun sergiledi. İlk 25 dakika itibariyle rakibin savunmadaki zaaflarını çok iyi değerlendirdiler. Alper ve Volkan Şen, bu süreçte oyunun yönünü değiştiren isimler oldu. İlk 25 dakika itibariyle Fenerbahçe her hattıyla 'buradan çıkış yok' diyor.

Beşiktaş ise Fenerbahçe'nin hırslı oyununa ayak uyduramadı. Erken gelen gol siyah beyazlıları demoralize etti. Bu yüzden de istedikleri oyunu sahaya yansıtamadılar.

25-45. DAKİKALAR ARASI: FENERBAHÇE'DE BU SİNİR NEDEN?
Fenerbahçe, 25. dakikadan sonra rakip sahada yani üçüncü bölgede basmaya başladı. Bu da Beşiktaş'ın oyun tarzını olumsuz etkiledi. İstediklerini sahaya yansıtamayan Beşiktaş, daha önceki maçlardan çok daha az pozisyon bulabildi.

Fenerbahçe ikinci yarı çok sakin oynamak ve ikinci golü bulmak zorunda. Açıkçası önde oldukları bir maçta 'bu sinir neden' diye merak ediyor insan...

İkinci yarının, dolayısıyla maçın skorunu tayin edecek olan isimler teknik direktörlerdir. Vitor Pereira ve Şenol Güneş'in ne yapacaklarını merakla bekliyorum.

Beşiktaş'ın etkili olması beklenen ayakları ilk yarı itibariyle vasatın altında oynadı. Şenol hocanın Olcay tercihine anlam veremediğimi maç öncesi ilk 11 değerlendirmemde ifade etmiştim. Nitekim Olcay tam da tahmin ettiğim gibi oynadı.

Haberin Devamı

45-70. DAKİKALAR: PEREIRA YANLIŞ ADAMLARI ÇIKARDI
İlk yarı sonunda 'bu maçın skorunu hocaların ikinci yarıda yapacağı değişikler tayin eder' demiştim. Şenol Güneş son derece doğru bir hamle yaparak Olcay'ın yerine Gökhan Töre'yi oyuna aldı.

Fenerbahçe ikinci yarının ilk 20 dakikasında topu ayağında tutamadı ve rakibini kendi yarı alanında hatta ceza sahasında karşılamayı kabul etti. Pereira da bunun üzerine 61. dakikada iki değişiklik birden yaptı, ki bence yanlıştı, oyundan çıkarılan Alper ve Diego sahanın en iyi oyuncularıydı. Pereira işte bu yanlış hamleyle işleyen bir dişliyi kırdı. Fenerbahçe'nin işinin bu dakikadan sonra daha zor olacaktır.

Haberin Devamı

BU MAĞLUBİYET BEŞİKTAŞ'I STRESE SOKTU
Fenerbahçe ikinci golü ancak Beşiktaş defansının yapacağı bir hatadan bulabilirdi. Çünkü ilk yarıda Beşiktaş'ı domine eden Fenerbahçe'den eser yoktu. Nitekim siyah beyazlı savunma o hatayı yaptı ve Nani'nin golü geldi.

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Volkan Şen ve Mehmet Topal'ın inanılmaz performansları Beşiktaş'ın gol atmasına engel oldu.

Fenerbahçe için çok önemli bir galibiyetti. Bu sonuç Beşiktaş'ı bundan sonraki haftalar için strese soktu.

Şenol Güneş ve Vitor Pereira... Biri doğru hamleleri yapıp ikinci yarıda takımına istediği oyun tarzını oynattı ve fakat golü bulamadı. Diğeri ise yanlış oyuncu değişiklikleri ile takımını yavaşlattı ama golleri bulup kazandı. Kısacası bu dev maçta yanlış yapan kazandı!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!