Öğretmenlere, uyuşturucu hakkında eğitim verildi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere, uyuşturucu hakkında eğitim verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 16:55

Öğretmenlere, uyuşturucu hakkında eğitim verildi

Haberin Devamı

Enver Fatih TIKIR/BURSA,(DHA) - BURSA İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde öğretmenler uyuşturucu madde türleri, gençlerin nasıl uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bağımlılara nasıl yaklaşmak gerektiği gibi konularda bilgi verildi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde yaklaşık 500 branş öğretmeninin katılımıyla gerçekleşen Narkorehber isimli seminerde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis memuru Mustafa Volkan Tahpur, uyuşturucu satıcılarının özellikle gençleri hedef aldığını belirterek, "Tüm bunlar bizim gençlerimizi okuyamaz, çalışamaz üretemez ve savaşamaz hale getirmek için atılan adımlardır. Bu noktada biz toplumun farklı kesimlerinin bu mücadelede yer alması için bu projede çeşitli meslek gruplarına bu narkorehberi sunuyoruz" dedi.

Madde bağımlılığına başlamadan önceki ilk basamağın sigara alışkanlığı olduğuna dikkat çeken Tahpur, ailelerin ya da öğretmenlerin çocuklarda uyuşturucu kullanma şüphesi üzerine uyuşturucu maddeler hakkında doğru bilgi sahibi olmanın önemine dikkat çekerek, "Şüphe duyduğunuzu fark ettirmeden bir süre gözlem yapın. Aile ilişkilerinin azalması, evde daha az vakit geçirmesi, daha çok para harcaması, ders ilgisinin azalması, kilo kaybı, yorgunluk ve agresif tavırlar zaman zaman uyuşturucu kullanımını işaret edebilir. Uygun zamanlarda çocuğunuzla bir konuşma yapın. Reddetmesi normaldir ancak izlemeye ve konuşmaya devam edin. Çözüme kavuşamazsanız; kabul ederse çocuğunuzla, etmezse bireysel olarak bir bağımlılık uzmanına başvurun" dedi.

Programın devamında ise Tahpur, öğretmenlerin konu hakkındaki sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!