Öğretmenlere atık pil eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere atık pil eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:09

Öğretmenlere atık pil eğitimi

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde öğretmenler atık pil konusunda bilgilendirildi.
Geri dönüşüme kazandırılmadığı taktirde çevreye ve insanlara ciddi zararları olan atık pillerin toplanması amacıyla Serik Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik atık pil konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Öğretmenevinde yapılan 'Atık Pillerin Toplanması ve Bertarafı' eğitimine Serik Belediyesi Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can ve öğretmenler katıldı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pil toplamakla yetkili olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Çevre Mühendisi ve Proje Sorumlusu Rumeysa Ercan tarafından atık piller hakkında yapılan sunumunda, pillerin nerelerde kullanıldığı, çeşitleri ve pil kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda bilgiler verildi.
Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can, "Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz atık pil toplama sosyal sorumluluk projesiyle ilçemizde bulunan okullarla işbirliği yaparak sürdürdüğümüz atık pil kampanyası ile iki yıldır elde ettiğimiz başarıyı tekrarlamak istiyoruz" dedi.
Eğitim sonunda toplantıya katılan öğretmenlere, okullara bırakılmak üzere atık pil toplama kutusu, broşür, öğrencilere yönelik eğitim CD'si ve afişler dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!