Öğretmenler Günü

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 15:24

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Öğretmenler Günü nedeniyle bazı milletvekili ve eğitimciler, kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, mesajında, gelmiş geçmiş tüm devletlerin ve toplumların en değerli cevherinin nitelikli, eğitimli, genç ve dinamik nesiller olduğuna işaret ederek bu neslin gelişmesinde de öğretmenlerin yadsınamaz önemi olduğunu belirtti.

Ebeveynlerin canları kadar sevdikleri evlatlarını hiç tereddüt etmeden öğretmenlere emanet edebildiğini ifade eden Bakbak, şunları kaydetti:

"Çocukta ailesinin dışında ilk kez biriyle böyle güçlü bağlar kurar, işte bu bağlar sayesinde öğretmenine olan sevgi ve saygısı ömür boyu devam eder. Bu yüce mesleği ifa eden öğretmenlerimizde bize yalnız temel bilimleri öğretmezler, bizlere vatan, millet, bayrak sevgisi gibi yüce değerler aşılarlar. Tarihimizi, kültürümüzü öğretir; dürüst, çalışkan bireyler olarak yetişmemiz için çaba gösterirler. İşte bu kadar önemli vazifeleri üstlenen değerli öğretmenlerimize her zaman minnet ve şükran borçluyuz.

Haberin Devamı

Geleceğin bilim adamları, sanatçıları, sporcuları, siyasetçileri ve yüreği sevgi ile dolu olacak bugünkü neslin yeni Türkiye’de önemli roller üstleneceğini düşünürsek öğretmenlerimize daha çok ihtiyacımızın olacağı aşikardır. Bu inançla, geleceğimizin Türkiye'sini inşa ederken en büyük desteği eğitime ve öğretmenlerimize vermeye devam edeceğiz."

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan da öğretmek gibi yüce bir görevi ifa eden öğretmenlerin geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umudu olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerin toplumda iyinin, doğrunun, hoşgörünün temsilcisi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizi yetiştiren öğretmenlerimizin yeri hepimiz için çok ayrı ve çok önemlidir. Onlara minnet ve şükran borçluyuz. Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski bir o kadar da kutsal bir meslektir. Eğitim ve Öğretim bir ülkenin toprağı, suyu, havası ve doğal kaynakları değerinde, yaşamın vazgeçilmez unsurudur. Modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin, milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır. Bu bakımdan toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan eğitimcilerimize hak ettiği değer ve önem verilmelidir. Yurdumuzun dört bir yanında, fedakarca bu kutsal mesleği icra eden ve gittiği her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden öğretmenlerimize karşı; milletçe vefa borcumuzun olduğu unutulmamalıdır."

Haberin Devamı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise öğretmenleri, "ülkemizin geleceğini inşa eden medeniyet mimarları” olarak gördüklerini bildirdi.

Türkiye'nin en ucra köşesine kadar her yerde görev yapan öğretmenlerin bu gününü kutlayan Sınav, "Elleri, ayakları öpülesi insanlar olarak tanımladığı öğretmenler, zor şartlarda da olsa fedakarlıktan kaçınmadan, ayırım yapmadan Türkiye’nin geleceğinde yapı taşı olacak çocuklarımızı bilimin ışığında, sevgi ve şefkat ortamında yetiştirme çabası içerisindeler" ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!