Öğretmenler, birlikte öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler, birlikte öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 12:30

Öğretmen Akademisi Vakfı, “Meslektaş Öğrenmesi Modeli” ile öğretmenlere hem kariyer hem de kişisel gelişimlerinde destek sunmaya devam ediyor. Kısmi zamanlı eğitimcilerin bilgi ve deneyimlerini diğer öğretmenlere aktarma ya da diğer bir deyişle “öğretmenden öğretmene” kurulan bir köprü ile “birlikte öğrenenler topluluğu” oluşturmayı amaçlayan proje, eğitim sektöründeki önemli örneklerden.

Haberin Devamı

Öğretmen Akademisi Vakfı, bünyesinde görev yapan 238 Kısmi Zamanlı Eğitimci (KZE) ile gerçekleştirdiği “Eğitimci Yetiştirme Sürecinin Etkileri” başlıklı raporunu, XV. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda yürüttüğü Gelişim Odaklı Okul Kültürü’nde “Mentor Öğretmenler” ve “Gelişim Odaklı Okul Kültüründe Kolaylaştırıcı Liderler” konulu çalıştaylarda paylaştı. Rapora göre, eğitime katılan öğretmenlerin yüzde 95.9’u bu modelin mesleki gelişimlerine, yüzde 91.7’si de kişisel gelişimlerine olumlu etkisi olduğunu belirtti. Ankete katılan öğretmenler Meslektaş Öğrenmesi Modeli’nin kişisel gelişimlerinde en çok katkı sağladığı alanları “daha çözüm odaklı olmak”, “dinleme becerisinde gelişim”, “farklılıklara karşı daha toleranslı olmak” şeklinde sıraladı. Mesleki gelişimlerinde ise “okulda liderlik becerilerini daha fazla kullanmak”, “meslektaşlarıyla daha iyi iletişim kurmak” ve “öğrencileriyle ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesi” ilk sıralarda yer aldı.

Haberin Devamı

Liderlik ve iletişim becerileri gelişiyor

Raporla ilgili değerlendirme yapan Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Selman Behmuaras, bu çalışmayla kısmi zamanlı eğitimcilerin yetişme sürecinde okul ve atölye çalışmalarında elde ettikleri bilgilerin yanı sıra kişisel gelişimlerine olan katkısını da ölçmeyi hedeflediklerini söyledi. Behmuaras, ”Kısmi zamanlı eğitimcilerimizin Vakfımız için değeri çok büyük. Yeni eğitim içerikleri oluşturmada aktif rol ve sorumluluk alan kısmi zamanlı eğitimcilerimiz, kendi gelişimleri yanında Vakfın yeni projeler geliştirmesine de önemli katkıda bulunuyor. Meslektaş Öğrenmesi Modeli ile eğitimci yetiştirilmesinin somut etkilerini ölçmek amacıyla kısmi zamanlı eğitimcilerimiz için bir anket hazırladık. Bulgular, uygulanan eğitimler ve geribildirim süreçlerinin onların kişisel ve profesyonel gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu gösteriyor. Öğretmenlerimizin katılımıyla büyüyen bir Vakıf olarak, aldığımız olumlu geri bildirimler bizim için büyük bir motivasyon kaynağı. Önümüzdeki yıllarda da öğretmenlerimizin katkılarıyla gelişmeye ve daha iyi projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!