Öğretmenler Avrupa'da eğitim aldı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler Avrupada eğitim aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 10:56

Öğretmenler Avrupa'da eğitim aldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 13 öğretmeni AB projesi kapsamında 5 farklı Avrupa ülkesinde eğitime katıldı.

Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'Çevre ve Bilgi Teknolojilerinin Eğitimde Kullanılması Projesi' tamamlandı. 2015 yılında başlatılan projeye AB fonlarından 20 bin euro hibe edildi. Projede, İngiltere, İtalya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Estonya da yer aldı. Proje kapsamında okul öğretmenlerinden 3'ü İtalya'ya, 3'ü Çek Cumhuriyeti'ne, 1'i Estonya'ya, 4'ü Romanya'ya ve 2'si İngiltere'ye giderek eğitim aldı.

Öğretmenler, sınıflarda web programlarının kullanımı, sınıflarda e-öğretmenin kullanımı, eğitim sistemlerinin incelenmesi, okul dışında eğitim ve yaratıcı düşünme teknikleri konusunda eğitim aldı. Aldıkları eğitimi okullarında uygulayan öğretmenler dışarıda eğitimin nasıl uygulanacağı, teknolojinin eğitimde nasıl kullanılacağı konusunda okuldaki meslektaşlarına da eğitim verip, uygulama yaptırdı

Kurslara katılan İngilizce öğretmeni Selçuk Gebeş, "Arkadaşlarımızla gittiğimiz ülkelerde projeye katılan diğer ülkelerden gelen meslektaşlarımızla tanışma, bilgi paylaşma ve yeni teknolojileri öğrenme olanağımız oldu. Farklı kültürleri, farklı eğitim sistemlerini, yeni teknolojileri öğrenme olanağına kavuştuk. En önemlisi ülkemizin tanıtımını, ülkemiz hakkındaki önyargıları kaldırma olanağı bulduk" dedi.

Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Göçen, "Antalya'da AB Projesi kabul edilen ve başarı ile uygulayan 10 okuldan biriyiz. Proje kapsamında Avrupa ülkelerinde eğitim alan öğretmen arkadaşlarımız edindikleri bilgi ve becerileri okulda uygulamaya başladı. Yeni teknikleri, okuldaki diğer öğretmenlerimize ve öğrencilerimize öğretmeye başladılar. Okulumuzdaki eğitim kalitesinin artmasına, yeni tekniklerin kullanılmasına katkı sağlayacak bu tür projelerin okulumuzdan ve çevremizden başlayarak ülkemizde Avrupa ve Avrupa Birliği düşüncesinin yerleştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!