Öğretmenin şehit edilmesine tepki

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenin şehit edilmesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 15:25

Öğretmenin şehit edilmesine tepki

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde memleketine giderken, Erzincan-Tunceli yolu üzerinde terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın şehit edilmesine Eğitim Bir-sen tepki gösterdi.
Siverek'in Çiftbaşı Mahallesinde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, tatil için memleketi Gümüşhane’ye giderken, PKK’lı teröristler tarafından ateş açılarak otomobilinin yolu kesilerek, kaçırıldı. Otomobil ataşe verilen ve kendisinden 5 gündür haber alınamayan öğretmen Necmettin Yılmaz’ın şehit edildiği haberi terör örgütüyle yakınlığı bilinen internet sitelerinde duyuruldu. Yılmaz şehit edilmesi haberini alan Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, terör örgütlerinin eğitimcileri hedef almasını lanetledi.
Batman’ın Kozluk ilçesinde Aybüke öğretmenin şehit edilmesinin ardından bu kez Necmettin Yılmaz'ın hedef alındığını dile getirerek saldırıları lanetleyen Coşkun şöyle dedi:
Özellikle bu son olay terörün eğitimi ve öğretmenleri son derece bilinçli, planlı olarak hedef aldığını bir kez daha göstermiştir. Eğitimin hedef alınması terörün karşısında en köklü, en etkili engel olması sebebiyledir. Öğretmenlerimizin şehit edilmesiyle aslında milletimizin canlı dimağı, bilgiye ve bilmeye olan isteği, barış ve kardeşliğe olan özlemi, başarı azmi öldürülmek istenmiştir. Özellikle bayram arifesinde yapılan bu saldırı doğrudan sevgiye, kardeşliğimize, birlik ve bütünlüğümüze yapılmıştır. Ancak diğer yandan masum ve müdafaasız hedeflere yönelen bu tür saldırılar terörün köşeye sıkışan çaresizliğini ve gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Eğitimi, var olmanın, ilerlemenin ana dinamiği olarak gören Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa şubesi olarak bütün terör faaliyetlerini açık bir dil ve tavırla kınıyor, reddediyoruz. Bu saldırılar millet olarak hayata daha coşkulu bağlanmamızı, daha da kenetlenmemizi engelleyemeyecektir.” 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!