Öğretmenden hemşire önerisine protesto

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenden hemşire önerisine protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

İZMİR’de, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Çalışanları Platformu üyeleri işsiz biyoloji, fizik, kimya öğretmenlerinin kurs sonucu hemşire yapılması önerisini protesto etti.

Haberin Devamı

AK Parti hükümetinin sağlık alanındaki uygulamalarını cuma günleri saat 10.30 eylemleriyle protesto eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Çalışanları Platformu, bu haftaki eylemiyle Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Doç. Dr. Cevat Şengül’ü protesto etti. Ellerinde pankartlar ve çalar saatlerle DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde toplanan hemşireler, Doç. Dr. Şengül’ün bir gazetede fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerinin altı aylık kurs sonunda hemşire yapılması önerisini “etik dışı” olarak nitelendirdi.

Topluluk adına açıklama yapan Türk Hemşireler Derneği (THD) İzmir Şube Başkanı Doç. Dr. Samiye Mete, hemşirelerin özel hastanelerde çalışmak istemediklerini dile getirerek, “Çünkü hemşireler özel hastanelerde çok uzun mesai saatlerinde çalışıyor ve karşılığında çok az ücret alıyorlar. Çalışma koşulları çok zor. Bu nedenle de hemşireler özel hastaneler yerine daha güvenli ve çalışma şartları daha insani olduğu için devlet hastanelerine kaçıyorlar” dedi.
SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur ise geçen kasım ayında çıkartılan ve devlet hastanelerini Kamu Hastaneler Birliği’ne devredecek kanun hükmünde kararname uyarınca devir çalışmalarının bugün itibarıyla başladığını, bundan böyle hastanelerin yönetici kadrolarının işletmecilerden oluşturulacağını, bunun da sağlık sektörü için büyük bir sakınca teşkil ettiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!