Öğretmen 'Sapıksınız' dedi, iki imamı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen Sapıksınız dedi, iki imamı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 16:22

NEVŞEHİR’in Avanos ilçesine bağlı Sarılar Beldesi'nde lise müdürü 40 yaşındaki Orhan Çiğdem, Belediye Kütüphanesi'nde ‘Öğretmen ögrencisiyle evlenir mi? Evlenemez mi?’ diye tartıştığı 3 imamdan 2’sini ruhsatsız tabancasıyla ateş ederek öldürdü. 1.5 yıl önce Avanos İmam Hatip Lisesi'nden soruşturma sonucu Sarılar Beldesi'ne tayin edildiği anlaşılan lise müdürü, olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sarılar Beldesi'nde bugün saat 14.00 sıralarında Belediye Kütüphanesi'nde meydana gelen olaya, iddiaya göre Sarılar Beldesi Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Orhan Çiğdem ile 35 yaşındaki Merkez Camii imamı Mustafa Beleda, Fatih Camii İmamı Veysel Aydın ve Sarılar Yenisoy Mahallesi Camii imamı 27 yaşındaki İzzet Teke karşılaştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre lise müdürü imamlara, “Bir kız öğrencinin öğretmeniyle evlenmesi caiz midir?” diye sordu. İmamların, “İkisinin de gönlü varsa olabilir?” yanıtını vermesi üzerine lise müdürü, “Siz sapık mısınız? Böyle şey olur mu?” diye tepki gösterdi. Lise binasının yanındaki düğün salonunun girişinde bulunan kütüphanenin görevlisi Mustafa Kır, tartışmanın büyümesi üzerine lise müdürü Orhan Çiğdem’i dışarı çıkartmak istedi. Bu sırada müdür Çiğdem, belindeki tabancayı çıkartıp, imam Mustafa Beleda ile İzzet Teke’yi kurşun yağmuruna tuttu. Kütüphanede bulunan Fatih Cami imamı Veysel Aydın ise olay yerinden kaçarak canını kurtardı. Okul müdürü, suç aleti tabanca ile birlikte jandarma tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

VALİNİN AÇIKLAMASI

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek şöyle dedi:

“Avanos ilçesine bağlı Sarılar Beldesi'nde müessif bir olay oldu. Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Orhan Çiğdem, halk kütüphanesinde beraber oturduğu imam arkadaşlarla tartıştı. Tartışma sırasında birden silahını çekip ateş etmek suretiyle iki imamın ölümüne sebep oldu. Üçüncü imam ise kaçtı. Lise müdürü Orhan Çiğdem, daha önce Avanos İmam Hatip Lisesi’nde Müdürmüş. Orada görev yaparken öğrenciler ve öğrenci velilerine yönelik sert ve kırıcı davranışları olduğu yönünde şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin raporu sonucunda, ilçeden beldeye yer değiştirme cezası alarak, Sarılar beldesine tayin olmuş. Okul Müdürü Orhan Çiğdem, kendisi aslen Avanosludur. Öldürülen imam İzzet Teke de Kayseri Yahyalı nüfusuna kayıtlı, evli iki çocuk babasıdır. Diğer öldürülen Mustafa Belada ise Acıgöl ilçesi Karapınar beldesine nüfusuna kayıtlıdır, evli 4 çocuk babasıdır. Lise Müdürü Orhan Çiğdem daha önce görev yaptığı Avanos İmam Hatip Lisesinde bir öğretmenin liseyi bitirmiş veya son sınıfta okuyan bir kız öğrencisi ile evlenme konusunu orada bulunan imamlarla tartışmış. İmamlar dinen ve yasal olarak bunda bir engel olmadığını belirtmeleri üzerine birden ayağa kalkarak, ‘Siz sapıksınız’ diyerek ruhsatsız silahını çekerek ateş etmek suretiyle iki imamı öldürmüştür. Bu okul müdürünün tutumunu tasvip etmemiz veya bir mazereti olduğunu düşünmemiz mümkün değildir. Demek ki, o anda psikolojik olarak bir sorun olduğunu anlıyoruz. Şu anda Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü ve Müftü olay yerinde bulunmaktadırlar. Gereken her şey yapılıyor.”

Haberin Devamı

BELDEDE LİSE MÜDÜRÜNE TEPKİ

Sarılar beldesi sakinleri konuyla ilgili olarak idari açıdan soruşturma yapmak üzere beldeye gelen yetkililere tepki göstererek, “Bu hasta ruhlu adamı neden buraya sürdünüz. Geldiği günden bu yana her konuda sorun çıkartıyor. Lise müdürü, bir eğitimci ruhsatsız tabanca taşır mı? Böyle bir adamı neden beldemizde görevlendirdiniz” diyerek tepki gösterdi. Sarılarlı vatandaşlardan Bünyamin Seyhan, “Bu müdür, buraya sürgün geldi. Halktan kopuk, kimseyle irtibatı olmayan, bayramlarda Atatürk Anıtı'na çelenk dahi koymayan birisi. Burada da şikayet edildiği için hakkında soruşturma vardı. Basit bir tartışma yüzünden 14 el ateş ederek, iki imamımızı öldürdü. Böyle eğitimcilik olur mu?” dedi. Sarılarlı vatandaşları, yetkililer güçlükle yatıştırıp, sakinleştirdi.

Haberin Devamı

CENAZELER MORGDAN ALINDI

Ölen imamların cesetleri Sarılar beldesi kütüphanesinde Avanos’dan gelen Cumhuriyet savcısı Tolga Öztoprak tarafından yapılan incelemenin ardından, tabutlara konuldu. Öldürülen imam İzzet Teke’nin cenazesi Kayseri’nin Yahyalı ilçesine, diğer imam Mustafa Beleda’nın cenazesi ise, memleketi olan Acıgöl ilçesi Karapınar beldesine gönderildi. Jandarma tarafından sorgulanan ve Avanos Cumhuriyet Savcısı Tolga Öztoprak tarafından ifadesi alınan lise müdürü Orhan Çiğdem’in yarın Avanos ilçesinde nöbetçi mahkemeye çıkartılacağı bildirildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!