Öğretmen, öğrencilere 'yağlı urgan' ile poz verdirtti

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen, öğrencilere yağlı urgan ile poz verdirtti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 12:24

İstanbul'da bir ilköğretim okulunda görev yapan A. E. adlı öğretmen, öğrencilerine idam ipiyle poz verdirtti. Bu pozu da sosyal medya hesabında paylaştı. Öğretmen gelen tepkiler üzerine önce fotoğrafı kaldırdı sonra hesabını kapattı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, öğretmenin açığa alındığını duyurdu. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da öğretmenin açığa alındığını doğruladı.

Haberin Devamı

İstanbul’da bir ilköğretim okulunda küçük öğrencilerinin eline ‘idam ipi’ verilerek çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan öğretmen TBMM Genel Kurulu’nda da gündeme geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulundaki 2017 yılı bütçe görüşmelerinde, fotoğrafı gündeme getirerek, “Bu konuda Hükümetin aldığı bir tedbir, açılmış bir soruşturma” olup olmadığını sordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, bunu tasvip etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Yanılmıyorsam İstanbul Başakşehir’deki bir okuldaki bir öğretmenin 10-12 yaşlarındaki çocuklara yaptığı uygulama eğer şayet doğruysa -biz bunu şu anda duyuyoruz- bunu tasvip etmek mümkün değil. Kesinlikle kınıyoruz ve bu anlamda gerekli incelemeleri başlatan Milli Eğitim Bakanımızdan ve yetkililerden de gerekli bilgiler alındıktan sonra Meclisimizi tekrar bilgilendiririz” dedi.

Haberin Devamı

“AÇIĞA ALINDI”

Daha sonra yeniden söz alan Bakan Müezzinoğlu, “Gerçekten, kabul edilebilir görmediğimizi, yadırgadığımızı, bu anlamda da işlem olarak öğretmenin açığa alındığı ve soruşturma başlatıldığı bilgisini yüce Meclise sunuyorum” dedi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından Başakşehir'deki bir ilköğretim okulunda çalışan öğretmen,  öğrencilerin elinde idam ipiyle çektiği sınıfta çektiği fotoğrafı "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkaaaan...! Adalet istiyoruz" notuyla kişisel Facebook hesabından paylaştı. Öğretmen,  fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından önce paylaşımını sildi sonra hesabını kapattı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,  konuyu Facebook hesabından gündeme getirdi. Özkan şunları yazdı: "Çocuklara ölüm diye şov yaptıran şahsın Facebook paylaşımları.  ... okulunda görevli öğretmen .... için için savcıları ve Milli Eğitim'i soruşturmaya çağırıyorum. Gereği yapılmalı!"

AÇIĞA ALINDI

Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, öğretmenin açığa alındığını duyurdu. Konu hakkında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan, verdiği önergede “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, devletin okulunda görev yaptığı bilinen, fotoğraftaki öğretmenin kim olduğu, hangi okulda görev yaptığı belirlenmiş midir? Çocukların eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren, bunu da sosyal medya hesabında paylaşan, ‘eğitimci’ olduğu iddia edilen bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa Bakanlık bu şahıs hakkında ne gibi bir cezai işlem uygulayacaktır?” diye sordu.

Haberin Devamı

Öğretmen, öğrencilere yağlı urgan ile poz verdirtti

Özkan hesabından  öğretmenin daha önceki paylaşımlarını da yayınladı. Buna göre öğretmenin arabasının içinden çektiği bir fotoğrafta da dikiz aynasına idam ipi asıldığı görülüyor.

Öğretmen, öğrencilere yağlı urgan ile poz verdirtti

Öğretmenin diğer ilginç paylaşımları da gün yüzüne çıktı. 11 Kasım 2016 tarihli bir paylaşımda, öğretmen yine öğrencileri ile toplu asker selamı veriyor. 

Öğretmen, öğrencilere yağlı urgan ile poz verdirtti

Öğrencilerin götürüldüğü bir gezide de öğretmen erkek öğrencilerine bıyık çizip fotoğraf çektirmiş. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!