Öğretmen kardeşlerden karma sergi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen kardeşlerden karma sergi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 10:10

Öğretmen kardeşlerden karma sergi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ÖĞRETMEN kardeşler Emine Duru ve Fadime Duru Çavuşoğlu, sanat yaşamlarının ilk sergisini Kaş ilçesindeki Kalkan Kültürevi'nde açtı.

Kalkan Mahallesi'ndeki Süleyman Yılmaz Anaokulu Müdürü Emine Duru ile İstanbul'da kurduğu iletişim firmasında yöneticilik yapan tarih öğretmeni ablası Fadime Duru Çavuşoğlu ile ortak sergi açtı. 'Duru Exclusive' adı verilen serginin açılışını Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceylan, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kalkan Kültürevi Müdürü Fatoş Bakır Yüksel, sanatçıların dostları ve sanatseverler katıldı.

Sergide, Emine Duru'nun kumaş, şal ve eşarp üzerine yaptığı akrilik boyama ve farklı tekniklerdeki çalışmaları ile Fadime Duru Çavuşoğlu'nun tuval üzerine yaptığı akrilik boyama çalışmalarından oluşan 35 resim yer alıyor. İki kardeş de tablolarında doğa, İznik çinileri ve Osmanlı desenlerini resmetti.

Açılışta konuşan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emine Duru'nun öğretmen ve yönetici olarak eğitimdeki başarılarını bildiklerini, sanatçı yönünü ise yeni öğrendiklerini söyledi. İki kardeşin çalışmalarının son derece etkileyici olduğunu ifade eden Başkan Kocaer, "Açtıkları sergi ile Kalkan turizmine, Kalkan'ın sanat yaşamına katkı koydular. Tablolarıyla Türk çini ve kumaş boyama sanatını, özellikle Kalkan'da tatil yapan yabancı turistlere tanıttılar. İlk sergileri. Bundan sonra daha güzel sergilere imza atmalarını diliyorum" dedi.

Sergi, 12 Ağustos'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!